Publicerad: onsdag, 15 mars, 2023 - 12:36Uppdaterad: onsdag, 15 mars, 2023 - 14:18

Finland U17 tog sig inte till EM

Finlands U17-landslag förlorade den sista matchen i EM-kvalet när Nederländerna vann med 3-2.

Finland hade en liten chans att vinna gruppen och ta sig till EM-slutspelet men då krävdes vinst i matchen mot Nederländerna samtidigt som Sverige förlorade mot Wales.

Det började bra för Finland som hade en 1-0-ledning i paus, i den andra halvleken kvitterade Nederländerna innan Finland kunde återta ledningen. Men på tre minuter kunde Nederländerna göra två mål och vann till slut matchen med 3-2.

Sverige vann sin match mot Wales med 3-1 och kvalificerade sig till EM som avgörs i sommar.

Åland Uniteds Olivia Ulenius startade matchen på bänken och hoppade in i den 82:a minuten medan Tilda Råtts satt hela matchen på bänken.