Publicerad: måndag, 12 april, 2021 - 09:41Uppdaterad: måndag, 12 april, 2021 - 12:52
  • Anna Westerlund har spelar flest landskamper på damsidan. Arkivbild.

Finland kom ikapp när Westerlund blev historisk

Finland hamnade tidigt i ett tvåmålsunderläge i träningslandskampen mot Österrike i Wien, men kunde komma tillbaka i matchen och fick ett kryss med sig.

Redan efter fem minuter slarvade Åland Uniteds Anna Westerlund i försvaret och hemmalaget kunde göra 1-0. En kvart senare kom Österrikes andra mål. I inledningen av den andra halvleken kom reduceringen efter att Eveliina Summanen nickade dit en hörna och med en kvart kvar av ordinarie tid kvitterade samma spelare med ett skott i krysset från cirka 20 meter.

Anna Westerlund blev historisk när hon spelade hela matchen som mittback, hon gjorde sin 131:a landskamp och är den finländska som spelat flest landskamper. Adelina Engman spelade från start som yttermittfältare och hon fick matchens första chans redan efter en dryg minut, men skottet styrdes ut till hörna. Adelina Engman blev utbytt på övertid.

Finland är klara för EM-slutspelet sommaren 2022, men innan dess ska laget börja kvalet till VM i Australien och Nya Zeeland 2023, kvalet inleds i höst.