Publicerad: måndag, 14 juni, 2021 - 20:24Uppdaterad: måndag, 14 juni, 2021 - 21:04
  • IFK backade hem och ägnade sig mest åt försvarsspel. Foto: Owe Sjöblom

Femte raka förlusten för IFK

Det blev femte raka förlusten för IFK Mariehamn när de förlorade mot serieledande HJK med 0-1 inför 565 personer.

IFK:s plan för matchen var att backa hem och försvara nollan så länge som möjligt och det höll till minut 67 då Roope Riski gjorde matchens enda mål.
Den första halvleken var otroligt händelsfattig, IFK backade hem och drog ner på tempot samtidigt som HJK inte hade tillräckligt mycket fart i passningsspelet för att lyckas skapa något. Det kan ha varit en av de mest långsamma halvlekar som spelats på WHA.

I den andra halvleken var matchbilden den samma. Första chansen hade HJK när Atomu Tanaka frispelades, men Oskari Forsman i IFK-målet kom ut bra och täckte bort skottet. När en timme hade spelats fick IFK sin första chans att spräcka nollan. Efter en HJK-hörna kontrade IFK med fart och Elias Mastokangas fick ett friläge men HJK-målvakten Jakob Tånnander räddade. Därefter hamnade bollen framför Niilo Mäenpää som hade öppet mål, men han väntade lite för länge och en försvarare hann dit med en tå och styrde bort skottet. Sen kom då målet i den 67:e minuten. Efter det flyttade IFK upp positionerna och Mikko Sumusalo hade ett gyllene läge att kvittera, men Tånnander räddade igen. Efter det bevakade HJK matchen och åkte hem med alla poäng.

Det här var alltså den femte raka förlusten och det var även den femte raka matchen som IFK inte har gjort mål. Laget är nu på tionde plats i tabellen med sina sex poäng på sju matcher. Nästa match spelas torsdagen före midsommar när SJK kommer på besök till Mariehamn.