Publicerad: lördag, 1 juni, 2019 - 20:15Uppdaterad: lördag, 1 juni, 2019 - 20:28
  • FC Åland jublade efter segern mot TPK.

FCÅ vann, JIK kryssade

Fotboll. FC Åland vann och Jomala IK spelade oavgjort i division 3 på lördagen.

FCÅ mötte tabelltolvan TPK på WHA:s konstgräs och vann den matchen med 4-1. Men det var först i andra halvlek man riktigt fick igång spelet ordentligt, i halvtid låg man under med 0-1 efter att gästerna kontrat in ett mål i 40:e minuten.
- Vi var spelförande i första halvlek men vi hittade inte trycket och de heta chanserna. Efter att vi pratat igenom det i halvtid så körde vi helt över dem i andra halvlek, säger Rezgar Amani, som gjorde två mål för FCÅ i andra halvlek och ordnade en straff som målvakten Robin Wikström satte på stopptid. Även Shajan Amani gjorde ett mål för FCÅ som nu ligger femma i tabellen.

Jomala IK i sin tur mötte tabelljumbon RaiFu på Vikingavallens konstgräs. Gästerna gjorde 1-0 på en hörna i första halvlek och sedan fick de sin målvakt utvisad då han räddade utanför straffområdet. Jomala kvitterade en bit in i andra halvlek genom Scott Beeks men trots att man sedan spelade med en man mer hade man svårt att få till några vassa chanser och man fick nöja sig med en poäng. Jomala IK ligger åtta i tabellen.