• FC Åland jublade efter segern mot TPK.
FC Ålands målvakt Robin Wikström och anfallare Rezgar Amani om matchen mot TPK:
Jomala IK:s Måns Nygård om matchen mot RaiFu:
Publicerad: lördag, 1 juni, 2019 - 20:15, uppdaterad: lördag, 1 juni, 2019 - 20:28

FCÅ vann, JIK kryssade

Fotboll. FC Åland vann och Jomala IK spelade oavgjort i division 3 på lördagen.

FCÅ mötte tabelltolvan TPK på WHA:s konstgräs och vann den matchen med 4-1. Men det var först i andra halvlek man riktigt fick igång spelet ordentligt, i halvtid låg man under med 0-1 efter att gästerna kontrat in ett mål i 40:e minuten.
- Vi var spelförande i första halvlek men vi hittade inte trycket och de heta chanserna. Efter att vi pratat igenom det i halvtid så körde vi helt över dem i andra halvlek, säger Rezgar Amani, som gjorde två mål för FCÅ i andra halvlek och ordnade en straff som målvakten Robin Wikström satte på stopptid. Även Shajan Amani gjorde ett mål för FCÅ som nu ligger femma i tabellen.

Jomala IK i sin tur mötte tabelljumbon RaiFu på Vikingavallens konstgräs. Gästerna gjorde 1-0 på en hörna i första halvlek och sedan fick de sin målvakt utvisad då han räddade utanför straffområdet. Jomala kvitterade en bit in i andra halvlek genom Scott Beeks men trots att man sedan spelade med en man mer hade man svårt att få till några vassa chanser och man fick nöja sig med en poäng. Jomala IK ligger åtta i tabellen.

Fler Sport

Johan Sundman fortsätter som målvaktstränare

Nyhetsnotisen i ljudformat:
IFK Mariehamn och målvaktstränare Johan Sundman har i dagarna kommit överens om en förlängning av Sundmans kontrakt som målvaktstränare också över 2020 års säsong.

Världsturnering i curling till Eckerö i oktober

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Nordens enda världsturneringstävling i curling för damer avgörs i år i Eckerö på Åland Hotels curlingcenter den 3-6 oktober.

Engman räddade poäng för Chelsea

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Åländska fotbollsspelaren Adelina Engman räddade en poäng åt Chelsea när hon som inhoppare gjorde mål på stopptid igår.

IFK föll mot Inter Åbo

IFK Mariehamns Robin Sid efter matchen
Herrarna i IFK Mariehamn förlorar första matchen i den övre slutspelsserien under söndagen. IFK fick möta Inter Åbo på bortaplan och förlorade med 2-0.

Jenny Fellman sexa på FM i rullskidor skidskytte

Jenny Fellman om loppet i FM i rullskidor skidskytte 7,5km
Under lördagen deltog Jenny Fellman i FM i rullskidor skidskytte på 7,5km och slutade på en sjätte plats. Kaisa Mäkäräinen vann loppet på tiden 21:36 och gick rent igenom alla skytten och var i mål 2 minuter och 54 sekunder innan Fellman.

FC Åland plockar hem tre poäng

FC Åland gästade TPK under lördagen i herrfotbollens division tre. En seger som satt långt inne men som till sist kammades hem genom två sena mål av Daniel Boman och Rezgar Amani.

Åland United vinner mot FC Honka

Anna Tamminen efter vinsten mot FC Honka
I den övre slutspelsserien vann Åland United mot FC Honka på bortaplan med 0-3. Målskyttar blev Isabella Mattsson gånger två och Sara Nordin.

Jomala IK vinner mot tabelljumbon

I herrfotbollens division tre vinner Jomala IK på bortaplan med 0-2 mot RaiFu.

IFK Mariehamn vinner första träningsmatchen

IFK Mariehamns hemvändare Carl-Erik Nyqvist
Hockeyherrarna i IFK Mariehamn välkommnade Norrtälje IK till Islandia. 5-4 skrivs slutresultatet till när domaren blåser av matchen.