• FC Åland jublade efter segern mot TPK.
FC Ålands målvakt Robin Wikström och anfallare Rezgar Amani om matchen mot TPK:
Jomala IK:s Måns Nygård om matchen mot RaiFu:
Publicerad: lördag, 1 juni, 2019 - 20:15, uppdaterad: lördag, 1 juni, 2019 - 20:28

FCÅ vann, JIK kryssade

Fotboll. FC Åland vann och Jomala IK spelade oavgjort i division 3 på lördagen.

FCÅ mötte tabelltolvan TPK på WHA:s konstgräs och vann den matchen med 4-1. Men det var först i andra halvlek man riktigt fick igång spelet ordentligt, i halvtid låg man under med 0-1 efter att gästerna kontrat in ett mål i 40:e minuten.
- Vi var spelförande i första halvlek men vi hittade inte trycket och de heta chanserna. Efter att vi pratat igenom det i halvtid så körde vi helt över dem i andra halvlek, säger Rezgar Amani, som gjorde två mål för FCÅ i andra halvlek och ordnade en straff som målvakten Robin Wikström satte på stopptid. Även Shajan Amani gjorde ett mål för FCÅ som nu ligger femma i tabellen.

Jomala IK i sin tur mötte tabelljumbon RaiFu på Vikingavallens konstgräs. Gästerna gjorde 1-0 på en hörna i första halvlek och sedan fick de sin målvakt utvisad då han räddade utanför straffområdet. Jomala kvitterade en bit in i andra halvlek genom Scott Beeks men trots att man sedan spelade med en man mer hade man svårt att få till några vassa chanser och man fick nöja sig med en poäng. Jomala IK ligger åtta i tabellen.

Fler Sport

ÅU får 2.000 euro för silver och brons

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Landskapsregeringen har beslutat att belöna Åland United för deras framgångsrika säsong 2019.

Riefner klar för ÅU

Åland United presenterade i dag det tredje nyförvärvet inför den kommande säsongen i amerikanska Ashley Riefner.

Peltonen stannar i ÅU

Fotboll: Försvarsspelaren Tiia Peltonen har förlängt sitt kontrakt med Åland United och är därmed klar för sin andra säsong i klubben.

Komet II i topp i Ålandsserien

Andra omgången i Ålandsserien i bowling avgjordes under söndagen. Komet II ligger i topp med åtta vinster och sex förluster med den totala poängen 9441.

Jomala IK bortabesegrade Sollentuna

Volleybollherrarna i Jomala IK vann på bortaplan mot Sollentuna B i Division 1 Norra herrar. Matchen slutade 2-3 i set under söndagen.

IFK föll mot Österåker

Pontus Nylén efter förlusten mot IFK Österåker
Hockey: IFK Mariehamns herrar förlorade hemma på Islandia mot IFK Österåker med 2-4 (0-1, 2-2, 0-1). Lagkaptenen i IFK Mariehamn, Pontus Nylen, sa direkt efter slutsignalen att detta är en match som vi ska kunna vinna men att vi var för ineffektiva framför kassen.

Nora Karlsson tog hem storslam i FSGM

Nora Karlsson
Under lördagen arrangerade Mariehamns Gymnastikförening Finlandssvenska gymnastikförbunds specialmästerskap i Bollhalla. 260 gymnaster tävlade i sex olika klasser. Det tävlades i de fyra olika grenar hopp, barr, bom och fristående.

Rick Ketting blev supportrarnas val

Daniel Sjölund
Rick Ketting fick utmärkelsen "Supportrarnas val" av Grönvita fans under IFK Mariehamns avslutningsmiddag. Under tillställningen har det delats ut diverse priser och utmärkelser till spelare och tränare för deras prestation under den gångna säsongen men även för att visa uppskattning för tiden som de har spenderat i klubben.

Robin Sid vill söka sig vidare

Fotboll: Under IFK Mariehamns avslutningsmiddag offentliggjordes det att Robin Sid vill söka sig vidare och testa sina vingar och pröva nya utmaningar i karriären.