Publicerad: söndag, 12 maj, 2019 - 16:35Uppdaterad: söndag, 12 maj, 2019 - 21:01
  • IFK Mariehamn förlorade söndagens match mot Inter. Foto: Malin Lundberg.

FC Inter vann mot IFK

Fotboll. IFK Mariehamn mötte FC Inter på WHA i kväll. FC Inter vann matchen med 2-1.

Inters första mål kom i den 36:e minuten på en hörna. IFK-målvakten Oskari Forsman boxade ut bollen men IFK lyckades sedan inte rensa undan den och Timo Furuholm kunde sätta ledningsmålet. I 44:e minuten slog Inter en boll i djupet på Filip Valencic som lobbade bollen i mål över Forsman.

Första halvlek var annars ganska chansfattig. I den 11:e minuten hade Inter en frispark som skarvades farligt men Forsman räddade till hörna. IFK i sin tur hade en bra chans i den 25:e minuten då man tog sig fram på högerkanten, men avslutet tog i ribban.

IFK:s spel präglades av många felpassningar och inte blev det mycket bättre i andra halvlek. Ändå lyckades man till slut få till en reducering i den 83:e minuten då Aristote Mboma äntligen spräckte IFK:s nolla efter framspelning av Hampus Lönn. Strax därefter fick IFK en kalldusch då Rick Ketting fick sitt andra gula kort för dagen och visades ut. I matchens slutskede hade Inter ett friläge som räddades och IFK en giftig frispark, men det blev inga fler mål och Inter vann matchen.

Så spelade IFK: Oskari Forsman – Aapo Mäenpää (Daniel Sjölund) 64', Robin Buwalda, Rick Ketting, Dylan Murnane – Keaton Isaksson (Amos Ekhalie) 75', Robert Crawford, Robin Sid – Hampus Lönn, Aristote Mboma, Simon Silverholt (Tarik Hamza) 79'