• IFK Mariehamn förlorade söndagens match mot Inter. Foto: Malin Lundberg.
IFK:s Hampus Lönn ger sin syn på matchen mot FC Inter:
Hör FC Inters tränare Jose Riveiro och IFK:s tränare Peter Lundberg:
Publicerad: söndag, 12 maj, 2019 - 16:35, uppdaterad: söndag, 12 maj, 2019 - 21:01

FC Inter vann mot IFK

Fotboll. IFK Mariehamn mötte FC Inter på WHA i kväll. FC Inter vann matchen med 2-1.

Inters första mål kom i den 36:e minuten på en hörna. IFK-målvakten Oskari Forsman boxade ut bollen men IFK lyckades sedan inte rensa undan den och Timo Furuholm kunde sätta ledningsmålet. I 44:e minuten slog Inter en boll i djupet på Filip Valencic som lobbade bollen i mål över Forsman.

Första halvlek var annars ganska chansfattig. I den 11:e minuten hade Inter en frispark som skarvades farligt men Forsman räddade till hörna. IFK i sin tur hade en bra chans i den 25:e minuten då man tog sig fram på högerkanten, men avslutet tog i ribban.

IFK:s spel präglades av många felpassningar och inte blev det mycket bättre i andra halvlek. Ändå lyckades man till slut få till en reducering i den 83:e minuten då Aristote Mboma äntligen spräckte IFK:s nolla efter framspelning av Hampus Lönn. Strax därefter fick IFK en kalldusch då Rick Ketting fick sitt andra gula kort för dagen och visades ut. I matchens slutskede hade Inter ett friläge som räddades och IFK en giftig frispark, men det blev inga fler mål och Inter vann matchen.

Så spelade IFK: Oskari Forsman – Aapo Mäenpää (Daniel Sjölund) 64', Robin Buwalda, Rick Ketting, Dylan Murnane – Keaton Isaksson (Amos Ekhalie) 75', Robert Crawford, Robin Sid – Hampus Lönn, Aristote Mboma, Simon Silverholt (Tarik Hamza) 79'

Fler Sport

Backaliden nätade i comebacken när IFK vann

Gustav Backaliden var glad över att få spela match igen och göra mål:
Fotboll. IFK Mariehamn besegrade KPV med 3-0 på WHA på söndagskvällen. Gladast av alla var Gustav Backaliden som gjorde comeback och matchens sista mål.

Hemmaseger i Mariehamnsregattan

Daniel Mattsson från Alandia Sailing Team om helgens segling:
Segling. Det blev åländsk seger när Åländska segelsällskapets lag Alandia Sailing Team vann Mariehamnsregattan som ordnades fredag-söndag. Tävlingen var samtidigt det första klassmästerskapet i J70 som någonsin arrangerats i Finland.

Uppdaterad: Helenius knockad i åttonde ronden

Boxning. Robert Helenius förlorade matchen mot amerikanen Gerald Washington i Minnesota natten till söndagen.

FC Åland vann mot TOVE

Fotboll. FC Åland vann bortamatchen mot TOVE med 3-1 på lördagen.

Svenska segrar i Semesterloppet

Carolina Wikström var snabbast av damerna som sprang 12 kilometer:
Löpning. Det blev svensk seger på både dam- och herrsidan i Semesterloppet i Käringsund på lördagen. 12-kilometersloppet vanns av Carolina Wikström från Uppsala och Björn Wärn från Stockholm.

Åland United vann mot TPS

Tränaren Samuel Fagerholm om matchen:
Fotboll. Åland United vann lördagens bortamatch mot TPS med 1-0.

Helenius boxas i Minnesota

Boxning. Robert Helenius möter amerikanen Gerald Washington i en match i Minnesota under lördagen (tidig söndag morgon finländsk tid). - Jag ser absolut fram emot matchen och det är bra att den sker i USA så att jag kan få bra matcher där framöver. Washington är ett stort namn i USA vilket är extra bra, säger Helenius i ett pressmeddelande från Paf.

35 medaljer till Åland i öspelen

Det blev till slut 35 åländska medaljer vid öspelen i Gibraltar 2019. Med tolv guld, sju silver och 16 brons slutade Åland på sjunde plats i medaljligan.

Brons i grovpistol till Blomqvist

Fredrik Blomqvist tog ett brons i grov pistol 25 meter under den sista tävlingsdagen på Gibraltar.