Publicerad: lördag, 15 oktober, 2022 - 19:54Uppdaterad: lördag, 15 oktober, 2022 - 20:17
  • FC Åland fick jubla i sista matchen. Bilden är från en match tidigare i år.

FC Åland vann sista matchen

FC Åland vann den sista matchen i division 3 och blir därmed tvåa i tabellen efter suveräna seriesegrarna P-Iirot.

Det var egentligen meningen att matchen mot TOVE i Björneborg skulle ha spelat förra helgen, men då kom inte laget iväg eftersom färjan inte kom in på grund av hård vind. Därför fick matchen spelas en vecka efter att alla andra lag spelat sina sista matcher.

Och det var en match där målen kom i de sista minuterna. Fram till minut 84 var det mållöst, men då gjorde Elias Eriksson 1-0 för FC Åland och fyra minuter senare ökade Johannes Nordenholm på ledningen. Sen reducerade hemmalaget i den andra övertidsminuten, men närmare kom inte TOVE.

FC Åland slutar alltså tvåa med 41 poäng, de gick om FC Inter 2 som slutade på 39 poäng. Seriesegrarna P-Iirot hade 60 poäng.