Publicerad: lördag, 7 april, 2018 - 18:53Uppdaterad: söndag, 8 april, 2018 - 14:34
  • FC Åland vann seriepremiären, arkivfoto: Malin Lundberg.

FC Åland vann seriepremiären

Fotboll. FC Åland vann sin seriepremiär i division 3 då man besegrade TPK med 2-0 på bortaplan på lördagen.

Enligt FC Ålands Rezgar Amani inleddes matchen lite trevande från båda lagen.
- Det är alltid lite pirrigt och exalterat när det är premiär men vi kom in i det mer och mer ju längre matchen gick, säger han.
Första målet gjorde Sourush Mahmoudi strax före paus. Amani slog en boll ut till Joel Karlström på högerkanten som slog ett inlägg mot Jimmy Sundman. Sundmans skott gick mot bortre stolpen och där fanns Mahmoudi som kunde sätta bollen i mål.
- Efter ledningsmålet hade vi massor av bra chanser och det kändes ganska kontrollerat, säger Amani.
Andra målet kom i 60:e minuten då Adam Nyberg nickade in en frispark via ribban.
- Det känns bra att säsongen är igång nu och att vi fick en bra start, nu är det bara att köra på, säger Amani.