Publicerad: lördag, 1 april, 2023 - 19:56Uppdaterad: lördag, 1 april, 2023 - 21:04
  • FC Åland förlorade lördagens cupmatch mot VG-62. Arkivbild.

FC Åland utslagna ur cupen

Fotboll: FC Ålands äventyr i finska cupen tog slut i den andra omgången efter att laget förlorade på bortaplan mot VG-62 från Nådendal med 3-2 (2-1).

FC Åland, som slog ut seriekollegan TPK efter straffar i den första omgången av cupen, ställdes återigen mot ett bekant motstånd i den andra omgången, VG-62 spelar även de i division 3.

Jimmy Sundman gav FC Åland ledningen i den 13:e minuten men inom loppet av tre minuter kunde hemmalaget vända på resultatet. VG-62 kvitterade genom Samuli Mikkonen i den 36:e minuten och sedan förde Tino Soppi upp sitt lag i ledningen i den 39:e minuten.

I den andra halvleken utökade Tino Soppi till 3-1 i den 54:e minuten. Jimmy Sundman kunde reducera dryga tio minuter senare men FC Åland fick inte in någon kvittering och VG-62 avancerar till den tredje omgången.

FC Åland spelar sin seriepremiär i division 3 lördagen den 15 april när man ställs mot MuSa från Björneborg på bortaplan.