Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 30 september, 2023 - 20:14

FC Åland förlorade säsongens sista hemmamatch

FC Åland föll med 1-2 mot TPS Akatemia med 1-2 på lördagen.  

Gästerna från Åbo tog ledningen i Rangsby efter bara 40 sekunder av matchen och utökade sedan ledningen i den sjunde minuten. FC Åland reducerade till 1-2 i den 43:e, genom Robin Welander. 

FC Ålands Elias Eriksson, för dagen i praktiken tränare för laget, säger att man snabbt fick en stor uppförsbacke, men blev bättre under matchens gång.  

Detta var FC Ålands fjärde raka förlust i herrfotbollens division tre. Detta var också sista hemmamatchen för säsongen, som varit ovanligt svag för FC Ålands del. Inför säsongens sista match, mot TPK, ligger man på åttonde plats av tolv lag. Laget har också ofta under säsongen haft svårt att få ihop spelare till matcherna.  

– Det har varit en tuff säsong och vi har brottats med väldigt få spelare, där man fått väldigt lite kontinuitet match efter match. Vi är på nedåtgående och det finns inte riktigt så många spelare underifrån. Det gör det svårt att försöka bygga för framtiden också, säger Elias Eriksson.  

Eriksson säger att en stor del av stommen av FC Åland dessutom kan vara på väg att sluta efter den här säsongen, inklusive han själv.  

– Jag har funderat på att lägga skorna på hyllan helt. Det är ju lite trist när man har några säsonger till i sig, men det finns mycket annat som man också vill göra på sin fritid, säger 26 år gamla Eriksson, som enligt bollförbundets statistik spelat för FC Åland sedan 2016.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »