Publicerad: måndag, 2 juli, 2018 - 08:16
  • FC Åland förlorade mot tabelljumbon i helgen. Arkivfoto: Malin Lundberg.

FC Åland förlorade, JIK vann

Fotboll. Division 3-laget FC Åland förlorade helgens bortamatch mot tabelljumbon Åbo IFK med 2-3.

Ålänningarna tog ledningen genom Sourush Mahmoudi en halvtimme in i matchen men sedan var det Åbo IFK som gjorde tre mål på raken, ett strax innan paus och de övriga två i matchminut 56 och 74. FC Åland snyggade till siffrorna genom när Isac Holmström gjorde 2-3 på stopptid men fler mål blev det inte.

Det här var FC Ålands fjärde förlust för säsongen och man ligger trea i tabellen, nu med en poäng till tvåorna Wilpas och fem poäng till serieledarna Pallo Iirot. FC Åland har en match mindre spelad än de två lagen.

I division 4 vann Jomala IK över KaaRe med 2-1 den här helgen. Lucas Eriksson gjorde JIK:s båda mål tidigt i första halvlek och gästerna gjorde sitt mål i 60:e minuten. JIK ligger nu trea med 15 poäng och en match mindre spelad än KaaRe på andra plats, de har 17 poäng. JyTy leder serien på 20 poäng, även de har en match mer spelad än JIK.