Publicerad: lördag, 10 april, 2021 - 18:30Uppdaterad: söndag, 11 april, 2021 - 18:24
  • Daniel Sjölund spelade hela matchen för FC Åland. Foto: Hans Persson-Bru.

FC Åland besegrade Hammarland i ÅM

Fotboll: FC Åland besegrade Hammarlands IK med 4-1 i lördagens match i ÅM som spelades i Jomala.

Ett tidigt mål i första halvlek av FC Ålands Jasper Uwaegbulam blev den första halvlekens enda. Ted Göstas ökade på till 2-0 i den andra halvleken innan reduceringen kom via ett vackert frisparksmål från Hammarlands IK. Men FC Åland såg till att säkra segern med ytterligare två mål utan att riktigt imponera. Men matchen var samtidigt ett tillfälle för FC Åland att bjuda flera unga IFK-juniorer på speltid.

För båda lagen väntar fler ÅM-matcher under april, men det är desto mer oklart när det väntar seriespel. Tidigast i mitten på maj är det troliga för FC Ålands del. I värsta fall kan Hammarlands IK tvingas avstå spel i svenska division 6, om serien kör igång redan i maj månad.