• Fritjof Fagerlund. Arkivfoto: Totte Westerlund
Fritjof Fagerlund om loppet:
Publicerad: lördag, 17 augusti, 2019 - 15:39, uppdaterad: lördag, 17 augusti, 2019 - 16:51

Fagerlund sjua i Ultravasan

Fritjof Fagerlund slutade på en sjundeplats i Ultravasan på 90 km löpning mellan Sälen och Mora i dag.

Fagerlund som inför var osäker om han skulle kunna fullfölja loppet då han haft problem med sin hälsena och inte tränat för loppet mer än två veckor kom i mål på tiden 06:31:27. Det gav honom en sjundeplats i totalen och en seger i sin tävlingsklass M45. Förra året vann Fagerlund Ultravasan på tiden 06:01:56.

Victor Börman tävlade i M35 och tog sig i mål på tiden 08:20:46. Han placerade sig totalt på plats 52 och i sin åldersklass på en niondeplats. Staffan Bengtz tog sig i mål på tiden 10:34:22. Det gav totalplaceringen 326 och 35 i sin klass M50.

Markus Karlsson slutade på plats 148 totalt och 31 i M45 på tiden 09:16:08.

Fler Sport

IFK föll – KuPs upp i topp

Fotboll: Ariel Ngueukam blev matchens enda målskytt när KuPS besegrade IFK Mariehamn med 1-0 på WHA i fotbollsligans mästerskapsserie. KuPS är därmed nya serieledare framför FC Inter som föll mot Ilves.

IFK tog täten i Ålandsserien

Bowling: IFK Mariehamns förstalag tog täten i Ålandsserien i bowling som rullade igång i helgen.

Tre pallplatser för åländska orienterare

Orientering: Fem löpare från IF Åland deltog i helgen i tävlingar i Uppsala och Åkersberga. Totalt lyckades de åländska löparna ta tre pallplatser.

ÅSS 2 vann semifinal 2 i seglingsligan

Segling: ÅSS 2 slutade i topp i den andra semifinalen av den finska seglingsligan som avgjordes i Nådendal i veckoslutet.

IFK:s startelva mot KuPS

Fotboll: Gustav Backaliden är Peter Lunbdergs val som lösning på backkrisen i IFK Mariehamn till kvällens match på WHA. Med Robin Buwalda, Rick Ketting och Dylan Murnane avstängda, så tar Backaliden plats som högerback i startlevan.

Isac Holmström på 13:e plats i Klarälvsloppet

Isac Holmström slutade på 13:e plats i Klarälvsloppet som avgjordes på distansen 90 km rullskidor under söndagen.

Mattsson med i HIFK-seger

Fotboll: Joel Mattsson spelade hela matchen för HIFK som vann med 2-0 hemma mot SJK i den nedre slutspelsserien i herrarnas fotbollsliga.

ÅU tog klar seger mot KuPS

Tränare Samuel Fagerholm om matchen.
Fotboll: Åland United stod för en klar seger i lördagens bortamatch mot KuPS. ÅU vann med 4-0 och gick där med upp på bronsplats i damernas liga med tre omgångar kvar att spela.

Förlust för MLK-herrarna

Tennis: MLK:s herrar förlorade helgens premiäromgång i inohumsserien av division 1 mot SVS. MLK föll i tre raka matcher.