Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 november, 2022 - 14:00Uppdaterad: tisdag, 15 november, 2022 - 15:08
  • Samuel Fagerholm tränade Umeå IK i två år. Foto: Umeå IK

Fagerholm lämnar Umeå IK

Samuel Fagerholm lämnar uppdraget som tränare för Umeå IK senast den sista december i år.

Båda parter har gemensamt beslutat att nyttja den klausul i kontraktet som möjliggör att avtalet annulleras vid nedflyttning i seriesystemet. Umeå IK slutade nästsist i Damallsvenskan i år och degraderades till Elitettan.

Samuel Fagerholm kom till Umeå inför säsongen 2021 när laget var i Elitettan. Det året blev det avancemang till allsvenskan. Men i år har inte resultaten gått lagets väg och det blev alltså nedflyttning.

– Det finns både en stolthet över vad vi lyckades göra 2021 och en stor besvikelse över den gångna säsongen som varit. Utmaningarna har varit många och trots ihärdigt arbete från alla inblandade så lyckades vi inte klara oss kvar i Damallsvenskan. Det är framför allt tråkigt för spelarnas skull som förtjänar att tävla på högsta nivå. Jag kommer personligen vara flera erfarenheter rikare efter min tid i UIK. Jag vill tacka för förtroendet från styrelsen, dels när jag rekryterades, dels när det blåst snålt med sviktande resultat. Jag är säker på att klubben har en ljus framtid med alla unga talanger som är på kommande, säger Samuel Fagerholm till lagets hemsida.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »