Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 8 december, 2019 - 10:14
  • Ove Lehto tog FM-guld i bänkpress med utrustning. Arkivfoto.

Få tävlade om FM-medaljer i bänkpress

Styrkelyft. Ålands kraftsportklubbs lyftare fick med sig flera medaljer från FM i bänkpress med utrustning i Borgnäs på lördagen. Men deltagarantalet var lågt i de olika klasserna så några superresultat behövdes inte för att bärga medaljerna.

I 105-kilosklassen för 70-åringar var Klas Helén till exempel den enda deltagaren. Han tog 110 kilo i första lyftet och bommade sedan på de återstående två försöken.

Marcela Sandvik tävlade i 52-kilosklassen och lyfte 102,5 kilo i sitt första lyft. På grund av känningar i armen som hon skadade tidigare gjorde hon inga fler lyft, resultatet räckte ändå till guld i klassen där bara två lyftare deltog. Paulina Lindblad i 72-kilosklassen bättrade på sitt personliga rekord och det åländska rekordet när hon lyfte 95 kilo som mest, vilket räckte till silver i klassen där två damer deltog.

I +120-kilosklassen deltog bara Ove Lehto och Kenneth Sandvik. Sandvik kom till tävlingen med en skada i ena armen och lyfte endast 25 kilo, han behövde delta i FM för att kunna ta sig vidare till nästa års internationella tävlingar. Och 25-kiloslyftet räckte ju också till ett FM-silver bakom Ove Lehto. Lehto lyfte 310 kilo i första, 322,5 kilo i andra och 340 kilo i sista försöket. Sista lyftet godkändes först men underkändes i efterhand av juryn så Lehtos slutresultat blev 322,5 kilo.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »