Publicerad: söndag, 8 december, 2019 - 10:14
  • Ove Lehto tog FM-guld i bänkpress med utrustning. Arkivfoto.

Få tävlade om FM-medaljer i bänkpress

Styrkelyft. Ålands kraftsportklubbs lyftare fick med sig flera medaljer från FM i bänkpress med utrustning i Borgnäs på lördagen. Men deltagarantalet var lågt i de olika klasserna så några superresultat behövdes inte för att bärga medaljerna.

I 105-kilosklassen för 70-åringar var Klas Helén till exempel den enda deltagaren. Han tog 110 kilo i första lyftet och bommade sedan på de återstående två försöken.

Marcela Sandvik tävlade i 52-kilosklassen och lyfte 102,5 kilo i sitt första lyft. På grund av känningar i armen som hon skadade tidigare gjorde hon inga fler lyft, resultatet räckte ändå till guld i klassen där bara två lyftare deltog. Paulina Lindblad i 72-kilosklassen bättrade på sitt personliga rekord och det åländska rekordet när hon lyfte 95 kilo som mest, vilket räckte till silver i klassen där två damer deltog.

I +120-kilosklassen deltog bara Ove Lehto och Kenneth Sandvik. Sandvik kom till tävlingen med en skada i ena armen och lyfte endast 25 kilo, han behövde delta i FM för att kunna ta sig vidare till nästa års internationella tävlingar. Och 25-kiloslyftet räckte ju också till ett FM-silver bakom Ove Lehto. Lehto lyfte 310 kilo i första, 322,5 kilo i andra och 340 kilo i sista försöket. Sista lyftet godkändes först men underkändes i efterhand av juryn så Lehtos slutresultat blev 322,5 kilo.