• Ove Lehto tog FM-guld i bänkpress med utrustning. Arkivfoto.
Publicerad: söndag, 8 december, 2019 - 10:14

Få tävlade om FM-medaljer i bänkpress

Styrkelyft. Ålands kraftsportklubbs lyftare fick med sig flera medaljer från FM i bänkpress med utrustning i Borgnäs på lördagen. Men deltagarantalet var lågt i de olika klasserna så några superresultat behövdes inte för att bärga medaljerna.

I 105-kilosklassen för 70-åringar var Klas Helén till exempel den enda deltagaren. Han tog 110 kilo i första lyftet och bommade sedan på de återstående två försöken.

Marcela Sandvik tävlade i 52-kilosklassen och lyfte 102,5 kilo i sitt första lyft. På grund av känningar i armen som hon skadade tidigare gjorde hon inga fler lyft, resultatet räckte ändå till guld i klassen där bara två lyftare deltog. Paulina Lindblad i 72-kilosklassen bättrade på sitt personliga rekord och det åländska rekordet när hon lyfte 95 kilo som mest, vilket räckte till silver i klassen där två damer deltog.

I +120-kilosklassen deltog bara Ove Lehto och Kenneth Sandvik. Sandvik kom till tävlingen med en skada i ena armen och lyfte endast 25 kilo, han behövde delta i FM för att kunna ta sig vidare till nästa års internationella tävlingar. Och 25-kiloslyftet räckte ju också till ett FM-silver bakom Ove Lehto. Lehto lyfte 310 kilo i första, 322,5 kilo i andra och 340 kilo i sista försöket. Sista lyftet godkändes först men underkändes i efterhand av juryn så Lehtos slutresultat blev 322,5 kilo.

Fler Sport

Timorol vann i Gävle

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Ulf Erikssons nya stjärnhäst Timorol vann ett travlopp över 2.140 meter i Gävle i går.

Finalklart i ÅM i bowling

I helgen spelades kval till ÅM-finalerna i bowling och det står nu klart vem som får kämpa om titlarna under finaldagen den 8 februari.

IFK vände och vann i träningsmatch

Tränaren Lukas Syberyjski om vad man fokuserade på i träningsmatchen mot PIF:
Fotboll. IFK Mariehamn vann söndagens träningsmatch mot Pargas IF med 2-1.

IFK-hockey förlorade helgens andra match

Ishockey. IFK Mariehamn förlorade även söndagens hemmamatch i Islandia.

En poäng för ÅU i säsongens första tävlingsmatch

Isabella Mattsson om att vara igång med tävlingsmatchandet igen:
Fotboll. Åland United och Honka spelade oavgjort 1-1 i cupen i Eckeröhallen på söndagen. Därmed fick ÅU en poäng med sig i säsongens första tävlingsmatch.

JIK:s damer förlorade på bortaplan

Volleyboll. Jomala IK:s damer förlorade lördagens bortamatch i division 2 östra.

Helenius boxas i New York

Boxning. Robert Helenius möter Adam "Babyface Kownacki i en tungviktsmatch i Brooklyn i New York den 7 mars. Det skriver Svenska Yle. Den av Helenius...

IFK föll mot Älta

IFK:s tränare Kenneth Westerback ger sin syn på matchen:
Ishockey. IFK Mariehamn förlorade lördagens hemmamatch mot Älta IF.

Holmström 43:a i Schweiz

Hör Isac Holmström berätta om loppet:
Skidning. Isac Holmström blev 43:a i herrklassen när långloppscupen Visma Ski Classics höll en deltävling i Schweiz i helgen.