Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 4 juni, 2023 - 11:30Uppdaterad: söndag, 4 juni, 2023 - 11:30
  • David Eriksson dubbeljobbar från hösten. Bild från Vaksalas hemsida.

Eriksson ny sportchef i Vaksala SK IBK – stannar kvar på ÅIBF

David Eriksson tillträder som deltidsanställd sportchef för Uppsala-klubben Vaksala SK IBK men fortsätter samtidigt som verksamhetsledare för Ålands innebandyförbund, även det på deltid. 
- Jag är oerhört stolt, glad och tacksam för möjligheten som Vaksala nu erbjuder att kunna fortsätta vara en del i den framtida utvecklingen, skriver Eriksson på sociala medier. 

Tidigare i år gick Ålands innebandyförbund ut med att man på grund av minskade verksamhetsmedel från Ålands idrott var tvungna att skära ner på verksamheten. Det betydde bland annat att man sa upp kontorslokalerna som verksamhetsledaren nyttjade och att David Eriksson skulle gå ner i arbetstid efter sommaren. 

David Eriksson kommer att jobba 75 procent för ÅIBF och 50 procent för Vaksala. 
- Jag är även oerhört tacksam för stödet och förståelsen från både Vaksalas och ÅIBF:s styrelse som gör det möjligt för mig att kombinera de här två tjänsterna som jag nu kommer att ha framöver, kommenterar han på Vaksalas hemsida.

Vaksala SK IBK slog nyligen ihop sig med IBK Uppsala Teknologer där David Eriksson varit verksam under många år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »