Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 11 november, 2023 - 18:16Uppdaterad: lördag, 11 november, 2023 - 18:23
  • Det blev guld för Adelina Engmans Hammarby. Foto: G40Studio

Engmans Hammarby blev svenska mästare

Adelina Engmans Hammarby blev svenska mästare, medan Samuel Fagerholms IK Uppsala degraderas till Elitettan. 

Hammarby vann över IFK Norrköping på bortaplan med 2-0 och säkrade i och med det guldet i damallsvenskan. Häcken kom tvåa på samma poäng, men med ett måls sämre målskillnad. Adelina Engman skadade sig i början av september och har fått se laget från sidan under guldjakten. Engmans kontrakt med Hammarby går ut efter den här säsongen. 

I botten står det klart att IK Uppsala med Samuel Fagerholm som tränare degraderas trots att de vann sin sista match mot Djurgården med 4-0 på bortaplan. Men eftersom Brommapojkarna vann över Olivia Mattssons Växjö med 3-2 så klarade BP av att hålla Uppsala bakom sig och får nu kvala för att försöka stanna kvar i högsta serien. Olivia Mattsson började matchen på bänken och blev inbytt med drygt tio minuter kvar av matchen. Växjö slutade på åttonde plats i tabellen. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »