Publicerad: tisdag, 21 september, 2021 - 20:23Uppdaterad: onsdag, 22 september, 2021 - 16:07
  • Adelina Engman gjorde sitt nionde mål i landslaget. Foto: FBF

Engman målskytt när Finland vann

Adelina Engman gjorde Finlands första mål när det blev seger med 2-1 i VM-kvalets första match mot Slovakien.

Finland gjorde en bra första halvlek och efter 36 minuter frispelades Adelina Engman och hon gav laget ledningen när hon sköt bollen i mål via ena stolpen. I den andra halvleken var Finland inte alls lika bra och kvitteringen kom efter en dryg kvart. Men fem minuter senare kunde Ria Öling göra lagets andra mål och det gav Finland segern inför knappa 2.500 personer i Åbo.
Åland Uniteds Anna Westerlund spelade hela matchen som mittback.

Det här var alltså första matchen i VM-kvalet, nästa match spelar Finland borta mot Georgien den 21 oktober. Fem dagar senare väntar Irland i Helsingfors och i november avslutas den första omgången i gruppen med bortamatch mot Sverige.