Publicerad: lördag, 29 februari, 2020 - 12:22Uppdaterad: lördag, 29 februari, 2020 - 13:03
  • Ellen Woivalin tog två ÅM-medaljer på lördagen. Foto: Malin Lundberg.
  • Hannes Helling deltog i ÅM-grenen 50 meter ryggsim utom tävlan. Foto: Malin Lundberg.
  • Fler damer än herrar deltog i de olika grenarna. Foto: Malin Lundberg.

Ellen Woivalin tvåfaldig ÅM-mästarinna

Simning. Ellen Woivalin tog två guldmedaljer när Ålands simförening ordnade sina första ÅM-tävlingar någonsin i Mariebad på lördagen.

Föreningen har från och med februari 2020 fått sanktion av Ålands idrott att arrangera ÅM i simning, och man har beslutat att kora ÅM-mästare på två distanser på de flesta av föreningens månadstävlingar. I helgen var det 200 meter bröstsim och 50 meter ryggsim som stod på ÅM-programmet, och bland damerna var det Ellen Woivalin som tog hem guldet i båda grenarna. På 200 meter bröst satte hon dessutom nytt personligt rekord med drygt fyra sekunder.

På herrsidan var Hannes Helling enda deltagaren i 50 meter ryggsim och i 200 meter bröstsim kom ingen till start i herrklassen. Helling, som slipade sitt personliga rekord på 50 meter ryggsim, har inte löst tävlingslicens för den här terminen och deltog därmed utom tävlan vilket innebar att han inte kunde koras till åländsk mästare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »