• Arkivfoto.
Publicerad: söndag, 25 november, 2018 - 18:18

Ek bästa ålänning i Svenska simspelen

Simning. Jenny Ek tog den bästa placeringen av ålänningarna som deltog i Svenska simspelen i Upplands Väsby i helgen, en sjätteplats i försöken på 50 meter fjäril.

Eks tid var 29,34 sekunder. Hon simmade aldrig finalen eftersom hon då inte hunnit hem med färjan. På 50 meter rygg blev Ek tia i försöken och hennes tid 31,41 var nytt åländskt åldersklassrekord med fyra tiondelar. Ek simmade även 100 meter frisim där blev hon 18:e.

Ellen Woivalin blev 16:e på 50 och 100 meter bröstsim och Linus Eriksson som simmade 50 och 100 meter fjäril samt 50 meter frisim och 100 meter ryggsim blev 19:e som bäst i ryggsimmet. Han satte nya personliga rekord på alla sina sträckor.

Fler Sport

IFK Mariehamn inför HJK

Daniel "Ana" Norrmén
Ikväll klockan 18 välkomnar IFK Mariehamn HJK till WHA efter ett långt speluppehåll. Daniel Norrmén är assisterande tränare för IFK och berättar att det finns spring i benen hos spelarna efter speluppehållet.

MLK vann första i div 2

MLK:s herrar vann den första matchen i sommarens division 2 i tennis igår när Sata besegrades med klara 4-0 på banorna i Idrottsparken.

ÅSS femma i NSR

ÅSS ligger femma och sist i Nord Stream Race som igår kom fram till Köpenhamn efter den första långa etappen från Kiel.

Olivia Mattsson lämnar ÅU

Olivia Mattsson, som spelat för Åland United under säsongerna 2016-2019 har efter genomförd vårsäsong beslutat att anta utmaningen med college studier- och fotboll i USA.

FC Åland vann derbyt

FC Ålands Thomas Mäkinen och Jomala IKs Lucas Eriksson
FC Åland vann säsongens första derby i division 3 när dom besegrade Jomala IK med 2-1 inför 462 personer på WHA.

"Pepparspray var nödvärn"

Säkerhetsbolaget Safetor från riket, som skötte säkerheten i samband med cupfinalen i Finlands cup i lördags, menar att användningen av pepparspray blev ett nödvärn som man tog till för att hindra att ytterligare supportrar skulle ta sig in på planen.

ÅU lottades mot FC Espoo i damernas Finlands Cup

Idag lottades spelordningen för damernas Finlands Cup år 2019-2020.

Finland utan seger efter dubbelmöte mot Island

Finlands damlandslag blev utan triumfer i den senaste samlingen som innehöll två träningsmatcher mot Island på hemmaplan, som en förberedelse inför höstens EM-kval.

Bollförbundet i dialog med Ilves supportrar

Kalle Marttinen och Henrik Hagelberg:
Många Ilves-supportrar riktade sitt missnöje mot IFK Mariehamn efter incidenten då ett antal supportar träffades av ordningsvakternas försvarsspray då de försökt springa in på planen efter slutsignalen i Finlands cup i lördags.