• Det blev guld i ännu en öspelsfinal för Johan Pettersson och Marina Donner. Foto: Peter Grönholm
  • Det blev guld i ännu en öspelsfinal för Johan Pettersson och Marina Donner. Foto: Peter Grönholm
Johan Pettersson och Marina Donner efter guldet i mixed klassen
Marina Donner efter guldet i damernas individuella pingis
Publicerad: fredag, 12 juli, 2019 - 13:06, uppdaterad: fredag, 12 juli, 2019 - 19:12

Dubbla guld till Marina Donner

Det blev återigen dubbla guld till Åland och Marina Donner i öspelens bordtennis. Först säkrade hon guldet tillsammans med Johan Pettersson i mixed-finalen. Lite senare blev det guld i singel efter att ha gått genom hela den turneringen utan en enda setförlust. 

Mixed-semifinalen var tuff för det åländska paret. Där krävdes fem set för att avgöra matchen mot Garry Donner och Dawn Morgan från Guernsey. Pettersson/Donner vann till slut med 3-2 i set, efter att ha vunnit det första, det tredje och till slut det femte och avgörande med 11-9. Setsifforna i hela matchen skrevs 11-4, 7-11, 11-5, 9-11, 11-9 till ålänningarnas fördel.

Även i finalen blev det knapp seger med 3-2 i set.(6-11, 11-3, 12-10, 10-12, 11-5) över George Downing och Temeesha Hobbs från Isle of Wight.

I damernas singelspel var det aldrig något snack om saken. Marina Donner vann sin semifinal med 4-0 (11-5, 11-6, 11-1, 11-3) över Katherine Vinas från Isle of man. I finalen blev det seger med 4-0 (11-7, 11-2, 11-5, 11-5) över Karlinannguaq Lundblad från Grönland.

Fler Sport

ÅU spelar cupsemi 22 mars

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Fotboll. Nu har datumet för Åland Uniteds semifinal i Finlands cup spikats.

WHA-bygget framskrider som planerat

Projektledare Dan Engblom om arbetet på WHA
Ombyggnationen av Wiklöf Holding Arena framskrider som planerat. - Vi har inte stött på några överraskningar alls ännu här på WHA, säger projektchefen Dan Engblom.

ÅSSF tvåa i Finlandsserien

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Ålands sportskytteförening, ÅSSF, kom tvåa i lagtävlingen i luftpistol i Finlandsserien som pågått under hösten och vintern.

Segrar för Våsc och IF Fram

Innebandy: Damerna och herrarna i Våsc stod för var sin seger i lördags. Damerna vann över Bålsta FBC i division 3 med 8-1. Herrarna besegrade Öregrunds IK med 11-5 i division 6.

IFK studsade tillbaka - slog serieledarna

Ishockey: IFK Mariehamn fick en fin avslutning på helgen när laget besegrade serieledarna IK Waxholm med 4-3 i söndagens match i Islandia inför storpubliken med 345 personer.

Åland United till semifinal i Finlands cup

Shannon Simon och Samuel Fagerholm:
Fotboll: Åland United är klara för semifinal i Finlands cup. Detta efter att ha besegrat Ilves med 3-0 i söndagens kvartsfinal i Eckeröhallen.

Jenny Fellman 41:a i sprint

Skidskytte: Jenny Fellman slutade på 41:a plats i 7,5 km-sprinten i IBU-cupen i italienska Val Martello.

Bäcklund 41:a i Barcelona

Johanna Bäcklund slutade på 41:a plats i Barcelona halvmarathon under söndagen. Hennes tid i mål var 1:16:15.

JIK:s herrar vann femsetare

Volleyboll: Jomala IK:s herrar fick kämpa för segern i lördagens match i division 1 norra hemma mot Sollentuna B. Men till slut stod JIK som segrare med 3-2 i set.