Publicerad: lördag, 2 november, 2019 - 21:32, uppdaterad: lördag, 2 november, 2019 - 21:34

Dubbelt PK-35 i damernas liga 2020

Fotboll: Det står nu klart att det blir dubbelt PK-35 i damernas liga nästa säsong. IK Myran och PK35 Helsingfors möttes under lördagen i ett andra kvalmöte om den sista platsen till damernas liga. IK Myran får nu börja om i division 1 medan PK-35 Helsingfors gör PK-35 Vanda sällskap i damernas liga.

Efter 1-1 i Helsingfors och 1-1 i Karleby, så avgjordes kvalmötet mellan IK Myran och PK-35 Helsingfors på straffar. IK Myran var ytterst nära att säkra platsen redan under ordinarie tid, men PK kvitterade på straff i den 97:e minuten. Anledningen till att det var så många minuters övertid var att belysningen i hallen slogs ut under en längre tid i den andra halvleken.

Efter en mållös förlängning så satte PK-35 sina straffar medan IK Myran bommade två straffar. Det betyder dubbelt PK-35 i damernas liga nästa år eftersom PK-35 Vanda sedan tidigare säkrat seriesegern i division 1.

Riktigt klart är det förstås ännu inte. Beskedet om att mästarlaget PK-35 Vanda inte fick någon ligalicens kom som bekant i februari månad. Detta på grund av obetalda räkningar och försenade dokument, vilket var anledningen till att laget tvingades till degradering. Det återstår alltså ännu att se om alla ligaklubbar får en licens även för inkommande säsong.

Fler Sport

Sjöblom fortsätter träna AIK

Caroline Sjöblom fortsätter träna AIK tillsammans med Robert Lison Svanström. Det nya kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Campos flyttar till Umeå

Nyhetsnotisen i ljudformat
Briana Campos lämnar Åland United efter fyra år för spel i Umeå IK. Campos ansluter till UIK vid årsskiftet.

Fellman uttagen till IBU-cupen

Nyhetsnotisen i ljudformat
Jenny Fellman är uttagen som en av fyra skidskyttar från Finland som ska tävla i IBU-cupen i de tre första inledande tävlingarna.

Jenny Fellman sexa i sprint och 20:e i jaktstart

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Skidskytte. Jenny Fellman inledde säsongen i Kontiolahti där det hölls internationella Grand Prix tävlingar i helgen.

JIK:s damer vann tredje raka

JIK:s lagkapten Jenny Clemes om segern mot Uppsala B:
Volleyboll. Jomala IK:s damlag vann söndagens hemmamatch mot Uppsala B med 3-0. Det var den tredje matchen för den här säsongen och hittills har JIK inte förlorat ett enda set.

IFK:s hockeydamer föll mot Linköping

Ishockey, IFK Mariehamns damlag i hockey förlorade helgens två matcher mot Linköping HC, först med 3-5 och sedan med 1-7.

IFK vann mot Waxholm och förlorade mot Bålsta

Ishockey. Det blev en seger och en förlust för IFK:s hockeyherrar i helgen.

BC Clipper vann hemmaomgång i fyran

Dennis Bergman och Amadeus Ahonen om lördagens matcher:
Bowling. BC Clipper vann tredje omgången i division 4 som spelades i Idrottsgården på lördagen. I första matchen förlorade man mot Patteri 2 men sedan blev det idel segrar mot övriga tre lag man mötte.

IFK och Komet bowlade på bortaplan

Bowling. IFK Mariehamn vann sju matcher och förlorade en i lördagens omgång av riksseriens division 1 som spelades i Kotka.