Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 2 november, 2019 - 21:32Uppdaterad: lördag, 2 november, 2019 - 21:34

Dubbelt PK-35 i damernas liga 2020

Fotboll: Det står nu klart att det blir dubbelt PK-35 i damernas liga nästa säsong. IK Myran och PK35 Helsingfors möttes under lördagen i ett andra kvalmöte om den sista platsen till damernas liga. IK Myran får nu börja om i division 1 medan PK-35 Helsingfors gör PK-35 Vanda sällskap i damernas liga.

Efter 1-1 i Helsingfors och 1-1 i Karleby, så avgjordes kvalmötet mellan IK Myran och PK-35 Helsingfors på straffar. IK Myran var ytterst nära att säkra platsen redan under ordinarie tid, men PK kvitterade på straff i den 97:e minuten. Anledningen till att det var så många minuters övertid var att belysningen i hallen slogs ut under en längre tid i den andra halvleken.

Efter en mållös förlängning så satte PK-35 sina straffar medan IK Myran bommade två straffar. Det betyder dubbelt PK-35 i damernas liga nästa år eftersom PK-35 Vanda sedan tidigare säkrat seriesegern i division 1.

Riktigt klart är det förstås ännu inte. Beskedet om att mästarlaget PK-35 Vanda inte fick någon ligalicens kom som bekant i februari månad. Detta på grund av obetalda räkningar och försenade dokument, vilket var anledningen till att laget tvingades till degradering. Det återstår alltså ännu att se om alla ligaklubbar får en licens även för inkommande säsong.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »