Publicerad: lördag, 2 november, 2019 - 21:32, uppdaterad: lördag, 2 november, 2019 - 21:34

Dubbelt PK-35 i damernas liga 2020

Fotboll: Det står nu klart att det blir dubbelt PK-35 i damernas liga nästa säsong. IK Myran och PK35 Helsingfors möttes under lördagen i ett andra kvalmöte om den sista platsen till damernas liga. IK Myran får nu börja om i division 1 medan PK-35 Helsingfors gör PK-35 Vanda sällskap i damernas liga.

Efter 1-1 i Helsingfors och 1-1 i Karleby, så avgjordes kvalmötet mellan IK Myran och PK-35 Helsingfors på straffar. IK Myran var ytterst nära att säkra platsen redan under ordinarie tid, men PK kvitterade på straff i den 97:e minuten. Anledningen till att det var så många minuters övertid var att belysningen i hallen slogs ut under en längre tid i den andra halvleken.

Efter en mållös förlängning så satte PK-35 sina straffar medan IK Myran bommade två straffar. Det betyder dubbelt PK-35 i damernas liga nästa år eftersom PK-35 Vanda sedan tidigare säkrat seriesegern i division 1.

Riktigt klart är det förstås ännu inte. Beskedet om att mästarlaget PK-35 Vanda inte fick någon ligalicens kom som bekant i februari månad. Detta på grund av obetalda räkningar och försenade dokument, vilket var anledningen till att laget tvingades till degradering. Det återstår alltså ännu att se om alla ligaklubbar får en licens även för inkommande säsong.

Fler Sport

Timorol vann i Gävle

Ulf Erikssons nya stjärnhäst Timorol vann ett travlopp över 2.140 meter i Gävle i går.

Finalklart i ÅM i bowling

I helgen spelades kval till ÅM-finalerna i bowling och det står nu klart vem som får kämpa om titlarna under finaldagen den 8 februari.

IFK vände och vann i träningsmatch

Tränaren Lukas Syberyjski om vad man fokuserade på i träningsmatchen mot PIF:
Fotboll. IFK Mariehamn vann söndagens träningsmatch mot Pargas IF med 2-1.

IFK-hockey förlorade helgens andra match

Ishockey. IFK Mariehamn förlorade även söndagens hemmamatch i Islandia.

En poäng för ÅU i säsongens första tävlingsmatch

Isabella Mattsson om att vara igång med tävlingsmatchandet igen:
Fotboll. Åland United och Honka spelade oavgjort 1-1 i cupen i Eckeröhallen på söndagen. Därmed fick ÅU en poäng med sig i säsongens första tävlingsmatch.

JIK:s damer förlorade på bortaplan

Volleyboll. Jomala IK:s damer förlorade lördagens bortamatch i division 2 östra.

Helenius boxas i New York

Boxning. Robert Helenius möter Adam "Babyface Kownacki i en tungviktsmatch i Brooklyn i New York den 7 mars. Det skriver Svenska Yle. Den av Helenius...

IFK föll mot Älta

IFK:s tränare Kenneth Westerback ger sin syn på matchen:
Ishockey. IFK Mariehamn förlorade lördagens hemmamatch mot Älta IF.

Holmström 43:a i Schweiz

Hör Isac Holmström berätta om loppet:
Skidning. Isac Holmström blev 43:a i herrklassen när långloppscupen Visma Ski Classics höll en deltävling i Schweiz i helgen.