Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 29 juli, 2023 - 21:09Uppdaterad: lördag, 29 juli, 2023 - 21:13
  • Miro Ryhänen lägger discen i korgen och säkrar segern i Åland Open 2023. Foto: Dan Sjöblom.
  • Eagle McMahon är en av världens bästa discgolfare. Foto: Dan Sjöblom.
  • Segraren Miro Ryhänen. Foto: Dan Sjöblom.
  • Tim Granström blev bästa ålänning i tävlingen. Foto: Dan Sjöblom.
  • Det var mycket publik på plats när tävlingen avgjordes. Foto: Dan Sjöblom.

Dubbel finländsk seger i första upplagan av Åland Open i discgolf

Den unga finländska talangen Miro Ryhänen snuvade de mer rutinerade spelarna Eagle McMahon från USA och finländska Niklas Anttila på segern i herrklassen när den första upplagan av Åland Open i discgolf avgjordes. 
Även på damsidan blev det finländsk seger genom Silva Saarinen som vann efter särspel.

Den första PDGA-tourtävling i discgolf har avgjorts på Åland och som slutsegrare i herrklassen efter tre rundor stod Miro Ryhänen som gick på totalt 34 under par. Med det var han ett kast bättre än Niklas Anttila och Eagle McMahon som delade på andraplatsen. 
 
Eagle McMahon är en av världens bästa discgolfspelare och han gick ut i ledning inför den sista rundan men fick alltså se sig passerad av Ryhänen. 
- Jag borde ha spelat bättre i dag, puttningen fungerade inte riktigt. Miro Ryhänen är otroligt talangfull och han klarade pressen på ett riktigt bra sätt, säger McMahon. 

Amerikanen, som kommer från Boulder i Colorado, lovordade banan i Vesterkalmare.
- Den var rolig att spela med mycket höjdskillnader, en del hål som spelas i skogen och några hål som ligger mer öppet. Jag kommer tillbaka om Åland Open arrangeras igen.  
 
Tim Granström blev bästa ålänning då han slutade på delad 73:e plats med ett resultat på tre över par. 
- Jag är inte riktigt nöjd med resultatet. Anspänningen och allt runt omkring med mycket publik gjorde nog att jag inte kom upp i nivå, säger Granström. 

Bland damerna blev det en helfinsk prispall. Det blev spännande om förstaplatsen där både Silva Saarinen och Heidi Laine stod på nio under par efter tre rundor. Allt avgjordes genom särspel där Silja Saarinen tog hem den första Åland Open-titeln bland damerna. Jenni Karppinen slutade trea, totalt fem över par. 
 
Ålänningarnas resultat i Åland Open: 
73) Tim Granström +3 
90) Max Vauras +10 
94) Martin Sundby +12 
99) Sebastian Cronholm +15 
113) Simon Larsson +28 
115) Adam Lindberg +30 
116) Marcus Kalm +32 
 
Samtliga resultat hittar ni här.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »