Publicerad: lördag, 12 augusti, 2023 - 21:09Uppdaterad: lördag, 12 augusti, 2023 - 22:12

Drömmål sänkte ÅU – föll klart i toppmötet

Två vackra långskott inom loppet av sex minuter sänkte Åland United i seriefinalen mot KuPS på bortaplan. Kuopio-laget vann till slut med 4-0 och har nu en klar fördel i guldracet.
- Vi ska inte kasta in handduken men jag har svårt att se KuPS tappa det här försprånget, säger assisterande tränaren Per Löfkvist.

KuPS tog initiativet i matchen och hade ett par halvlägen under första halvan av första halvlek. Men Åland United åt sig in i matchen och oroade ett par gånger utan utdelning.
I slutet av halvleken kom två snabba KuPS-mål vilket skulle göra uppförsbacken för tung för Åland United.

Oona Sirén smällde in 1-0 i den 37:e minuten med ett vänsterskott från dryga 23 meter gick ribba in bakom en chanslös Jessica Kiviaho i ÅU-målet. Och bara sex minuter senare kom nästa långskott, Yuuka Kurosaki drog till med vänstern strax utanför straffområdet och bollen satte stenhårt i nätmaskorna.
- Jag tycker vi gör en bättre insats än mot dem senaste i cupen men två sådana mål är svåra att försvara sig mot. Men jag tycker inte vi är värda att ligga under med två mål efter första, säger Per Löfkvist.

I den andra halvleken hade Åland United svårt att få till stånd något framåt och det var hemmalaget som hade mer energi. 3-0 kom genom Roosa Ariyo i den 62:a minuten och i slutskedet fastställde Gentjana Rochi slutresultatet till 4-0.
- Nu börjar det märkas på vår tunna trupp att vi har spelat många matcher på kort tid, säger Per Löfkvist.

KuPS leder Nationella ligan på 42 poäng, nio poäng före Åland United som har en match mindre spelad. HJK ligger på tredje plats, tre poäng efter Åland United.
På tisdag väntar PK-35 Helsingfors på hemmaplan för Åland United.