Publicerad: måndag, 22 maj, 2023 - 20:00Uppdaterad: tisdag, 23 maj, 2023 - 07:56

Delad poäng för IFK - Elmo Henriksson räddade straff igen

Fotboll: FC Inter och IFK Mariehamn delade på poängen när lagen möttes i Åbo under måndagskvällen. Matchen slutade 1-1 efter att Jamie Hopcutt gjort IFK:s mål och målvakten Elmo Henriksson för andra matchen i rad räddat en straff.

Måndagskvällens ligamatch mellan FC Inter och IFK Mariehamn var årets första hemmamatch för Åbo-laget. Stadion i Åbo har bytt underlag till konstgräs och en ny läktare byggts, vilket gjorde matchen till invigningsmatch av den nygamla arenan.

Matchens första 30 minuter var jämna och händelsefattiga. Första halvleks bästa chans kom i den 34:e minuten när FC Inter fick en straff men för andra matchen i rad räddade IFK-målvakten Elmo Henriksson ett försök från elva meter. Det var Inters Matias Tamminen som sköt till höger men i rätt höjd för Henriksson som klarade.
- Jag hade full koll på var Tamminen skulle skjuta, sa Elmo Henriksson till Ruutu efter matchen.

Även den andra halvleken inleddes jämn utan några större målchanser.

Ju längre matchen led kunde IFK, både med tur och skicklighet, skapa en del farliga lägen där inbytte Abdulfattah Asiri sköt i stolpen och Aly Ndom hade en nick från nära håll.
Kort därefter, i den 77:e minuten, hamnade bollen något turligt framför fötterna på Jamie Hopcutt i offensivt straffområde som skruvade in bollen bakom Eetu Huuhtanen i Inter-målet och ålänningarna var i ledning.

Fem minuter senare kvitterade Inter. En djupledsboll från Petteri Forsell hittade Darren Smith som rundade Henriksson och satte 1-1, vilket blev slutresultatet.

IFK Mariehamn ligger kvar på elfte plats i tabellen med fem inspelade poäng på sju matcher i en väldigt haltande tabell. FC Inter ligger på jumboplatsen med fyra poäng men med fem matcher spelade. På lördag väntar HJK på hemmaplan för IFK:s del.