Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 6 februari, 2021 - 15:33Uppdaterad: tisdag, 9 februari, 2021 - 17:57
  • Isac Holmström. Foto: Hans Persson-Bru
  • Jerry Danielsson. Foto: Hans Persson-Bru
  • Patrik Lehtonen. Foto: Hans Persson-Bru
  • Lennart Holmström och Patrik Lehtonen. Foto: Hans Persson-Bru
  • Tomi Furu. Foto: Hans Persson-Bru.

Danielsson vann kampen bakom Holmström

Skidor: Isac Holmström tog hem segern i lördagens masstart i Jomala där det tävlades i 19 km klassisk stil.

Jerry Danielsson var den åkare som bäst hängde med i Holmströms tempo för dagen och var knappa tre minuter efter vid målgång. Holmström klockades för tiden 56,25 och Danielsson för 59,15. Lennart Holmström var trea i mål i herrklassen där elva åkare kom till start.

I damklassen fanns fyra åkare. Nina Andersen-Gunell vann damernas 9 km med tiden 38,24. Heidi Furu var tvåa med tiden 38,48.

Allt som allt kom 20 seniorer och 19 juniorer till start. Ytterligare fem deltagare skidade motionärsklassen utan tidtagning på distansen 4,5 eller 9 km. 

Men Patrik Lehtonen som nådde fjärdeplatsen i herrklassen saknade ändå åkare i spåret.

- Det var några nya här idag som var riktigt roligt att se, som inte har tävlat förut, men det skulle kunna vara många fler för det är ju hundratals människor som åker här varje dag, sa Patrik Lehtonen.

Det verkar som om nummerlappen skrämmer, även om det också går att tävla helt utan tidtagning. Flera tävlingar återstår ännu och Lehtonen hoppas se fler åkare i spåren framöver.

- Man ska inte känna sig i vägen. För oss är det bara roligt ju mer folk som är här. Det blir bara bättre träning om man får sicksacka lite.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »