Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 december, 2018 - 12:02Uppdaterad: torsdag, 20 december, 2018 - 17:33
  • Daniel Sjölund och Peter Mattsson tar i hand. Foto: Martina Eriksson.

Daja blir nummer 20 efter 20 år

Fotboll. Nu har Daniel "Daja" Sjölund skrivit på för IFK Mariehamn.

Som väntat presenterade IFK Mariehamn idag förvärvet av Daniel ”Daja” Sjölund inför kommande säsong. Det är tjugo år sedan Sjölund som femtonåring lämnade IFK Mariehamn för Brommapojkarna för att sedan fortsätta fotbollskarriären i England.

- Dajas återkomst till klubben betyder otroligt mycket och med hans rutin och spelskicklighet kommer han att vara en av Finlands bästa mittfältare, säger klubbdirektör Peter Mattsson.
- Många gamla spelare har de senaste två åren lämnat laget och visst ser jag det som att jag ska ta mycket ansvar som en naturlig del i mitt spel och även gällande hur jag ska agera utanför planen säger Sjölund till Ålands Radio som svar på frågan om han känner ett stort ansvar för laget inför sin återkomst.
Kontraktet mellan Sjölund och IFK Mariehamn är ettårigt och börjar gälla den första januari nästa år då Sjölund till årsskiftet fortfarande har ett kontrakt med IFK Norrköping. Sjölunds tröjnummer blir detsamma som i IFK Norrköping – nummer 20.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »