Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 oktober, 2020 - 09:34Uppdaterad: torsdag, 15 oktober, 2020 - 16:11
  • Isak Nordlund och Melker Lundberg. Foto: Hasse Persson-Bru

I dag börjar finalen i CL i segling

I dag börjar finalen i Champions League i segling i italienska Porto Servo och det finns åländska intressen i två båtar.

Åländska segelsällskapet, ÅSS, har en besättning med som representerar Finland. Markus Rönnberg är skeppare och i besättningen finns Melker Lundberg, Isak Nordlund och Måns Lundberg. Egentligen var det Alandia Sailing Team med Daniel Mattson som skeppare som hade kvalificerat sig för för finalen, men de kunde inte fara till Italien på grund av de restriktioner som råder. Laget som nu är med i finalen är bosatta i Sverige och de hade möjlighet att åka.

I den svenska båten från Kungliga segelsällskapet är det Björn Hansen som håller i rodret. Sverige har totalt tre båtar med i finalen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »