Publicerad: lördag, 11 september, 2021 - 16:49Uppdaterad: lördag, 11 september, 2021 - 17:54
  • Matilda Nurmi var chanslös på frisparken. Foto: Owe Sjöblom.

Chansen till guld borta för ÅU

Det krävdes seger mot serieledande KuPS för att Åland United skulle ha en teoretisk chans att försvara guldet från ifjol, men det blev förlust med 3-4.

Inför matchen låg ÅU tio poäng bakom KuPS och nu är är avståndet 13 poäng med tre omgångar kvar att spela. ÅU är sex poäng bakom tvåan TiPS, men då har Dickursby-laget en match mindre spelad.

Det var en händelsefattig första halvleksom slutade på sämsta tänkbara sätt för ÅU. KuPS gjorde två mål under de sista fem minuterna och tog ett stadigt tag om matchen. Först var det Aino Kröger som hittade rätt och sedan kom skyttedrottningen Getjana Rochi fri och gjorde bortalagets andra mål.
En kvart in i den andra halvleken gjorde Aino Kröger sitt andra mål för dagen när hon skruvade in en frispark i krysset bakom Matilda Nurmi och matchen kändes avgjord. Men ÅU ville annat och Cassandra Korhonen startade upphämtningen fem minuter senare och i den 78:e minuten gjorde Korhonen 2-3. Bara tre minuter senare kvitterade Sarah Troccoli  när hon nickade in en hörna. Men till slut var det KuPS som for iväg med alla tre poäng och ett hårt grepp om guldmedaljen när Aino Kröger satte sitt tredje mål på stopptid.
Noteras kan att 14-åriga Olivia Ulenius fick göra debut när hon blev inbytt med 20 minuter kvar av matchen. Hon skrev kontrakt med ÅU så sent som i veckan och debuten lät inte vänta på sig.
Nu återstår två bortamatcher innan det är dags för den sista hemmamatchen den 9 oktober mot HJK.