Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 9 februari, 2023 - 11:01

Bruten mast grusade EM-drömmar

Thomas Tennström, som seglade tillsammans med svenske Bernhard Rost, i EM i issegling för klassen "15-jakt" på Storsjön utanför Sandviken i Sverige lyckades inte försvara sin titel som europamästare.

- Masten gick av under en av seglingarna och vi fick stå över tre race vilket gjorde att möjligheten till en topplacering försvann. Vi blev till slut sexa i EM, säger Thomas Tennström.

Det fanns även andra åländska deltagare i EM i form av Melker Lundberg som seglade tillsammans med Hemming Hanses och Mathias Tennström som seglade med Willem de Vilde. Hanses/Lundberg slutade på 13:e plats och Tennström/de Wilde slutade på 18:e plats.
- Vi hängde till viss del med bra men några misstag kostade en del placeringar. Vi är nöjda med resultatet, säger Hemming Hanses som tillsammans med Melker Lundberg gjorde sitt första EM i isjakt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »