• Fredrik Blomqvist reser hem med två brons i grov pistol. Foto: Peter Grönholm
Publicerad: fredag, 12 juli, 2019 - 20:22

Brons i grovpistol till Blomqvist

Fredrik Blomqvist tog ett brons i grov pistol 25 meter under den sista tävlingsdagen på Gibraltar.

Det här var Blomqvists andra brons i grov pistol, då han tidigare under spelen tog brons i lagtävlingen i samma gren tillsammans med Mikael Johansson.

Elin Liewendahl och Mathias Nordberg slutade på sjunde plats i lagtävlingen i luftgevär - 10 meter. Med totalpoängen 780,4 på de fyra serierna vardera hade duon 17 poäng upp till bronsplatsen. Guldet gick till Frida Eriksson och Andreas Karlsson.

I grenen 50 meter Prone Smallbore Rifle slutade Mathias Nordberg på tolfte plats med 598,4 poäng på sex serier. Guldet gick till Orkneys Robert Spence med poängen 615,6.

Niklas Rehn slutade på en delad åttonde plats i kvalet i olympisk trap. Endast de sex främsta skyttarna fick tävla i finalen, därmed fattades det fyra duvor för Rehn som fick 103 poäng på de fem serierna.

 

Fler Sport

ÅU får 2.000 euro för silver och brons

Landskapsregeringen har beslutat att belöna Åland United för deras framgångsrika säsong 2019.

Riefner klar för ÅU

Åland United presenterade i dag det tredje nyförvärvet inför den kommande säsongen i amerikanska Ashley Riefner.

Peltonen stannar i ÅU

Fotboll: Försvarsspelaren Tiia Peltonen har förlängt sitt kontrakt med Åland United och är därmed klar för sin andra säsong i klubben.

Komet II i topp i Ålandsserien

Andra omgången i Ålandsserien i bowling avgjordes under söndagen. Komet II ligger i topp med åtta vinster och sex förluster med den totala poängen 9441.

Jomala IK bortabesegrade Sollentuna

Volleybollherrarna i Jomala IK vann på bortaplan mot Sollentuna B i Division 1 Norra herrar. Matchen slutade 2-3 i set under söndagen.

IFK föll mot Österåker

Pontus Nylén efter förlusten mot IFK Österåker
Hockey: IFK Mariehamns herrar förlorade hemma på Islandia mot IFK Österåker med 2-4 (0-1, 2-2, 0-1). Lagkaptenen i IFK Mariehamn, Pontus Nylen, sa direkt efter slutsignalen att detta är en match som vi ska kunna vinna men att vi var för ineffektiva framför kassen.

Nora Karlsson tog hem storslam i FSGM

Nora Karlsson
Under lördagen arrangerade Mariehamns Gymnastikförening Finlandssvenska gymnastikförbunds specialmästerskap i Bollhalla. 260 gymnaster tävlade i sex olika klasser. Det tävlades i de fyra olika grenar hopp, barr, bom och fristående.

Rick Ketting blev supportrarnas val

Daniel Sjölund
Rick Ketting fick utmärkelsen "Supportrarnas val" av Grönvita fans under IFK Mariehamns avslutningsmiddag. Under tillställningen har det delats ut diverse priser och utmärkelser till spelare och tränare för deras prestation under den gångna säsongen men även för att visa uppskattning för tiden som de har spenderat i klubben.

Robin Sid vill söka sig vidare

Fotboll: Under IFK Mariehamns avslutningsmiddag offentliggjordes det att Robin Sid vill söka sig vidare och testa sina vingar och pröva nya utmaningar i karriären.