• Fredrik Blomqvist reser hem med två brons i grov pistol. Foto: Peter Grönholm
Publicerad: fredag, 12 juli, 2019 - 20:22

Brons i grovpistol till Blomqvist

Fredrik Blomqvist tog ett brons i grov pistol 25 meter under den sista tävlingsdagen på Gibraltar.

Det här var Blomqvists andra brons i grov pistol, då han tidigare under spelen tog brons i lagtävlingen i samma gren tillsammans med Mikael Johansson.

Elin Liewendahl och Mathias Nordberg slutade på sjunde plats i lagtävlingen i luftgevär - 10 meter. Med totalpoängen 780,4 på de fyra serierna vardera hade duon 17 poäng upp till bronsplatsen. Guldet gick till Frida Eriksson och Andreas Karlsson.

I grenen 50 meter Prone Smallbore Rifle slutade Mathias Nordberg på tolfte plats med 598,4 poäng på sex serier. Guldet gick till Orkneys Robert Spence med poängen 615,6.

Niklas Rehn slutade på en delad åttonde plats i kvalet i olympisk trap. Endast de sex främsta skyttarna fick tävla i finalen, därmed fattades det fyra duvor för Rehn som fick 103 poäng på de fem serierna.

 

Fler Sport

Peter Makrillos klar för Grönvitt

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Fotboll: Centrala mittfältaren Peter Makrillos har skrivit på för IFK Mariehamn. Hans kontrakt med IFK sträcker sig över säsongen 2020.

Full pott för MLK

Zacharias Forsström efter vinsten mot TCT
4-0 vann MLK med för andra gången denna helgen när hemmalaget välkomnade TCT till Bollhalla. En match som bjöd på långa bollar med bra spel och där slutresultatet ändå speglade hur matcherna hade spelats.

IFK Mariehamn utklassade Ormsta

Otto Silfver efter matchen mot Ormsta
Hockeyherrarna i IFK Mariehamn tog en väldigt betryggande seger hemma på Islandia med 9-2 (3-1, 3-1, 3-0). I matchens första minut gör IFK:s Robin Englund 1-0. Därmed skrev han in sig i historieböckerna genom att bli den person med flest poäng någonsin i division tre, 412 poäng allt som allt.

Holmström 54:a i Marcialonga

Isac Holmström om Marcialonga 2020
Isac Holmström kom på en 54:e plats i Marcialonga. Det 70 km långa loppet i norra Italien vanns av norrmannen Tore Bjørseth Berdal som korsade mållinjen efter 3:05:52.

Intervjuer med pristagarna från Idrottsgalan

Här hittar du intervjuer med vinnarna från den åländska idrottsgalan.

Vinnarna vid årets idrottsgala

Här hittar ni alla vinnarna vid den åländska idrottsgalan.

Vinst för IFK i bottenstriden

Pontus Nylén efter matchen mot Farsta
I bottenstriden av fortsättningsserien i Hockeytrean Östra lyckades herrarna i IFK Mariehamn vinna hemma på Islandia med 6-4 över Farsta IF.

Kontraktet säkrat för MLK

Zacharias Forsström efter dubbelvinsten
Herrarna i MLK Tennis tog en övertygande seger idag med 4-0 mot Ettan hemma på Bollhalla. Detta innebär också att MLK har säkrat kontraktet och får fortsätta spela i division ett nästa år.

Team Åland bowling - årets öspelspärla

Under kvällen delade Stiftelsen Åland Island Games -91 ut utmärkelsen årets öspelspärla. Det var de åländska bowlarna som fick äntra scenen för att ta emot en helt ny pokal.