• Fredrik Blomqvist reser hem med två brons i grov pistol. Foto: Peter Grönholm
Publicerad: fredag, 12 juli, 2019 - 20:22

Brons i grovpistol till Blomqvist

Fredrik Blomqvist tog ett brons i grov pistol 25 meter under den sista tävlingsdagen på Gibraltar.

Det här var Blomqvists andra brons i grov pistol, då han tidigare under spelen tog brons i lagtävlingen i samma gren tillsammans med Mikael Johansson.

Elin Liewendahl och Mathias Nordberg slutade på sjunde plats i lagtävlingen i luftgevär - 10 meter. Med totalpoängen 780,4 på de fyra serierna vardera hade duon 17 poäng upp till bronsplatsen. Guldet gick till Frida Eriksson och Andreas Karlsson.

I grenen 50 meter Prone Smallbore Rifle slutade Mathias Nordberg på tolfte plats med 598,4 poäng på sex serier. Guldet gick till Orkneys Robert Spence med poängen 615,6.

Niklas Rehn slutade på en delad åttonde plats i kvalet i olympisk trap. Endast de sex främsta skyttarna fick tävla i finalen, därmed fattades det fyra duvor för Rehn som fick 103 poäng på de fem serierna.

 

Fler Sport

Dom är nominerade till fotbollspriser

Ålands fotbollförbund har nominerat kandidaterna som kan vinna guld- och silverbollarna för det här året. Årets damspelare Adelina Engman, FC Chelsea...

Johan Sundman fortsätter som målvaktstränare

Nyhetsnotisen i ljudformat:
IFK Mariehamn och målvaktstränare Johan Sundman har i dagarna kommit överens om en förlängning av Sundmans kontrakt som målvaktstränare också över 2020 års säsong.

Världsturnering i curling till Eckerö i oktober

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Nordens enda världsturneringstävling i curling för damer avgörs i år i Eckerö på Åland Hotels curlingcenter den 3-6 oktober.

Engman räddade poäng för Chelsea

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Åländska fotbollsspelaren Adelina Engman räddade en poäng åt Chelsea när hon som inhoppare gjorde mål på stopptid igår.

IFK föll mot Inter Åbo

IFK Mariehamns Robin Sid efter matchen
Herrarna i IFK Mariehamn förlorar första matchen i den övre slutspelsserien under söndagen. IFK fick möta Inter Åbo på bortaplan och förlorade med 2-0.

Jenny Fellman sexa på FM i rullskidor skidskytte

Jenny Fellman om loppet i FM i rullskidor skidskytte 7,5km
Under lördagen deltog Jenny Fellman i FM i rullskidor skidskytte på 7,5km och slutade på en sjätte plats. Kaisa Mäkäräinen vann loppet på tiden 21:36 och gick rent igenom alla skytten och var i mål 2 minuter och 54 sekunder innan Fellman.

FC Åland plockar hem tre poäng

FC Åland gästade TPK under lördagen i herrfotbollens division tre. En seger som satt långt inne men som till sist kammades hem genom två sena mål av Daniel Boman och Rezgar Amani.

Åland United vinner mot FC Honka

Anna Tamminen efter vinsten mot FC Honka
I den övre slutspelsserien vann Åland United mot FC Honka på bortaplan med 0-3. Målskyttar blev Isabella Mattsson gånger två och Sara Nordin.

Jomala IK vinner mot tabelljumbon

I herrfotbollens division tre vinner Jomala IK på bortaplan med 0-2 mot RaiFu.