Publicerad: lördag, 25 september, 2021 - 15:04Uppdaterad: lördag, 25 september, 2021 - 18:51

Brons till ÅU efter oavgjort mot TiPS

Fotboll: Åland United spelade 3-3 borta mot TiPS i en svängig match i den nationella ligan.

Jenna Topra gjorde 1-0 för TiPS i den 14:e minuten. Hanna Kerner slog ett inlägg från högerkanten och vid den bortre stolpen dök Topra upp och nickade in sitt tionde ligamål för säsongen.

Kvitteringen kom i matchens 43:e minut. Mariana Jaleca avslutade i stolpen och Cassandra Korhonen satte enkelt returen i öppet mål.

I den andra halvleken tog ÅU ledningen genom Sarah Troccoli. En vänsterhörna i den 62:a minuten slogs av Monica Hagström och möttes av Troccoli inne i boxen, som vallade in ledningsmålet med magen.

Sedan följde en målexplosion. TiPS kvitterade genom Oona Siren på straff i den 80:e minuten, sedan Sanni Ojanen dragit sin motståndare i armen.

Cassandra Kohronen gav ÅU ledningen på nytt i den 85:e minuten när hon stötte in Anni Miettunens inlägg med sulan. Det var Korhonens 20:e ligamål för säsongen.

TiPS kvitterade i den 87:e minuten genom ett distansskott från Emmi Siren som borrade sig upp i ÅU-målvakten Christina Dinesons högra kryss.

Resultatet innebär att Åland United kommer att sluta trea i den nationella ligan. TiPS har fortfarande en teoretisk chans på guldet, men då krävs två segrar till samtidigt som KuPS förlorar sina två kommande matcher. I så fall blir det en målskillnadsaffär, där KuPS idag såg till att öka sina guldchanser genom att besegra PK-35 Vanda med 7-0.

Det var samtidigt en dyrköpt poäng för Åland United, då tre spelare haltade av planen med skador.