Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 oktober, 2018 - 12:06
  • Bottnas Ambassadör, här med Jeanette Karlsson i sulkyn. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Bottnas Ambassadör har konserverat formen

Trav. Bottnas Ambassadör är i god form inför morgondagens lopp på Åbytravet. Det intygar ägaren och tränaren Sigvard Helsing som blev lika förvånad som spelarna när hästen mot höga odds vann i Eskilstuna förra tisdagen.

Segern innebar en plats i amatör-SM som alltså körs på Åbytravet i morgon.
- Det här är det största loppet för mig sedan jag började med trav. Det är ju ändå V75 och en final, säger Sigvard Helsing.

Helsing tror att loppet, som går över 2140 meter med bilstart, blir tuffare än förra veckans. Han säger att det gäller att Bottnas Ambassadör kommer iväg så snabbt som möjligt från sitt startspår nummer sex för att ha något med tätstriden att göra.
- Man kan inte backa i ett sådant här gäng, då blir man där bak för evigt, säger Helsing.

Kusken Kari Aikio körde Bottnas Ambassadör i Eskilstuna och därmed är det han som sitter upp i sulkyn även denna gång.
- Med lite tur ska vi kunna få med oss en peng hem. Hästen är minst lika fräsch nu som han var förra veckan, säger Sigvard Helsing.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »