Publicerad: lördag, 2 mars, 2019 - 10:55
  • Fredrik Blomqvist har varit stadig på handen i vinter. Arkivbild

Blomqvist cup och ÅM-mästare

I torsdags sköts den sista deltävlingen i vinterns cuptävling i luftpistol och när allt är sammanräknat så står Fredrik Blomqvist som segrare i A-klassen. Den senaste tävlingen var även ÅM i luftpistol och även där var det Blomqvist som hade siktet bäst inställt.

I grundomgången i ÅM på 60 skott sköt Blomqvist ihop 560 p, Stellan Egeland var tvåa med 553 p och Cecilia Lund trea med 538 p. I finalen sköt sedan Blomqvist nytt åländskt rekord med 232,2 poäng. Victor Erikslund, som tog sig till final som fyra, fick 225,7 p och blev tvåa och Petter Eskills fick ihop 200,8 och blev trea.

I den totala sammanställningen i luftpistolcupen var det alltså Fredrik Blomqvist som var bäst med 1.684 poäng på fem deltävlingar och där de tre bästa noteringarna räknades. Stellan Egeland var tvåa med 1.651 p och Tomas Mörn kom trea med 1.643 p. I A50-klassen vann Jan Malmberg med 1.086 p, före Petter Eskills med 1.067 p och Harry Pettersson med 1.026 p.