• Fredrik Blomqvist har varit stadig på handen i vinter. Arkivbild
Publicerad: lördag, 2 mars, 2019 - 10:55

Blomqvist cup och ÅM-mästare

I torsdags sköts den sista deltävlingen i vinterns cuptävling i luftpistol och när allt är sammanräknat så står Fredrik Blomqvist som segrare i A-klassen. Den senaste tävlingen var även ÅM i luftpistol och även där var det Blomqvist som hade siktet bäst inställt.

I grundomgången i ÅM på 60 skott sköt Blomqvist ihop 560 p, Stellan Egeland var tvåa med 553 p och Cecilia Lund trea med 538 p. I finalen sköt sedan Blomqvist nytt åländskt rekord med 232,2 poäng. Victor Erikslund, som tog sig till final som fyra, fick 225,7 p och blev tvåa och Petter Eskills fick ihop 200,8 och blev trea.

I den totala sammanställningen i luftpistolcupen var det alltså Fredrik Blomqvist som var bäst med 1.684 poäng på fem deltävlingar och där de tre bästa noteringarna räknades. Stellan Egeland var tvåa med 1.651 p och Tomas Mörn kom trea med 1.643 p. I A50-klassen vann Jan Malmberg med 1.086 p, före Petter Eskills med 1.067 p och Harry Pettersson med 1.026 p.

Fler Sport

IFK Mariehamn inför HJK

Daniel "Ana" Norrmén
Ikväll klockan 18 välkomnar IFK Mariehamn HJK till WHA efter ett långt speluppehåll. Daniel Norrmén är assisterande tränare för IFK och berättar att det finns spring i benen hos spelarna efter speluppehållet.

MLK vann första i div 2

MLK:s herrar vann den första matchen i sommarens division 2 i tennis igår när Sata besegrades med klara 4-0 på banorna i Idrottsparken.

ÅSS femma i NSR

ÅSS ligger femma och sist i Nord Stream Race som igår kom fram till Köpenhamn efter den första långa etappen från Kiel.

Olivia Mattsson lämnar ÅU

Olivia Mattsson, som spelat för Åland United under säsongerna 2016-2019 har efter genomförd vårsäsong beslutat att anta utmaningen med college studier- och fotboll i USA.

FC Åland vann derbyt

FC Ålands Thomas Mäkinen och Jomala IKs Lucas Eriksson
FC Åland vann säsongens första derby i division 3 när dom besegrade Jomala IK med 2-1 inför 462 personer på WHA.

"Pepparspray var nödvärn"

Säkerhetsbolaget Safetor från riket, som skötte säkerheten i samband med cupfinalen i Finlands cup i lördags, menar att användningen av pepparspray blev ett nödvärn som man tog till för att hindra att ytterligare supportrar skulle ta sig in på planen.

ÅU lottades mot FC Espoo i damernas Finlands Cup

Idag lottades spelordningen för damernas Finlands Cup år 2019-2020.

Finland utan seger efter dubbelmöte mot Island

Finlands damlandslag blev utan triumfer i den senaste samlingen som innehöll två träningsmatcher mot Island på hemmaplan, som en förberedelse inför höstens EM-kval.

Bollförbundet i dialog med Ilves supportrar

Kalle Marttinen och Henrik Hagelberg:
Många Ilves-supportrar riktade sitt missnöje mot IFK Mariehamn efter incidenten då ett antal supportar träffades av ordningsvakternas försvarsspray då de försökt springa in på planen efter slutsignalen i Finlands cup i lördags.