Höjdpunkter HJK - IFK Mariehamn Källa: Ruutu

Tränaren Peter Lundberg
Publicerad: tisdag, 12 juni, 2018 - 20:57, uppdaterad: onsdag, 13 juni, 2018 - 09:07

Det blev som vanligt när IFK var i Helsingfors

Allt var ungefär som vanligt när IFK Mariehamn mötte HJK i Helsingfors, serieledarna vann med 2-0 och dom hade kontroll på det mesta under i princip hela matchen. IFK har inte lyckats besegra HJK på bortaplan en enda gång på alla säsonger i ligan.

Redan i den fjärde minuten kom det första målet när Juha Pirinen enkelt kom fram på vänsterkanten och slog ett inlägg som Nikolaj Alho omarkerad kunde nicka i mål. Den första halvleken fortsatte med att HJK bestämde allt vad som hände och dom skapade en del målchanser till. IFK hade ett löst skott mot mål, det var allt dom grönvita gästerna producerade offensivt i den halvleken.

I den andra hade IFK betydligt mera bollinnehav, men chanserna uteblev, den hetaste kom riktigt i slutet när Robin Sid träffade ribban med ett stenhårt skott. Men då var ställningen redan 2-0. HJK:s andra mål kom på en straff efter att Evans Mensah fallit lätt över Ivan Tatomirovics fot. Skyttekungen Klauss var säker från 11 meter och då var det dryga tio minuter kvar av matchen.

Eftersom IFK blev utan poäng så halkade dom ner två placeringar i tabellen och ligger nu på tionde plats med 12 poäng, endast PS Kemi 8 poäng och TPS 7 poäng är bakom IFK. Nästa match spelar IFK på lördag när RoPS kommer på besök till Mariehamn.

Fler Sport

Börman snabbaste ålänning i Ultravasan

Klockan 05.00 på lördag morgon gick starten för Ultravasan, 90 km löpning mellan Sälen och Mora i Vasaloppets spår. Snabbaste ålänning var Victor Börman som sprang i mål efter drygt åtta timmar.

Norbiato tog KM-titel på grus

Lyssna på intervjun med Henrique och Lucas efter finalen.
Tennis: I helgen avgjordes klubbmästerskapen i Mariehamn Lawn Tennis Klubb på grus vid Bollhalla. Henrique Norbiato drog det längsta strået i en jämn och välspelad herrsingelfinal.

Tung förlust för FC Åland

Fotboll: FC Åland missade chansen att knappa in på serieledarna Pallo-Iirot i herrarnas division 3. Lördagens match i Rangsby slutade med förlust 1-2.

ÅU - PK-35 slutade 0-0

Huvudtränare Samuel Fagerholm om matchen.
Fotboll: Lördagens match mellan Åland United och PK-35 slutade 0-0. 265 personer i publiken följde toppmötet i Damernas liga på WHA.

Jimmy Eklund tog över ledningen i ÅM

Motorsport: Lördagens ÅM-deltävling i folkrace blev en lång uppvisning med snöpligt slut för åländske Jimmy Eklund. Efter fyra heatsegrar så hade han sopat banan med alla motståndare.

Ny ÅM-titel för Victor Erikslund

Skytte: Under torsdagsvkällen tog Victor Erikslund ÅM-guld i snabbpistol. Jan Malmberg sköt kvällens bästa resultat och tog titeln i A50

Janlöv vinnare av ÅM

Orientering: Matti Janlöv, IFK var överlägsen segrare i H21-klassen när ÅM i långdistans avgjordes under torsdagskvällen.

MLK:s herrar blev tvåa i div 2

Klubbchef Peter Forsström
MLK:s herrar avslutade utesäsongens seriespel i tennisens division 2 med att besegra GT 3 med 3-1 i matcher på tisdagskvällen på grusbanorna vid Bollhalla.

Fagerström tog fem EM-medaljer

Rune Fagerström i Åland idag-studion
Rune Fagerström tog hela fem medaljer när EM i bänkskytte hölls i Lochteå i Österbotten under förra veckan med avslutning i lördags.