Höjdpunkter HJK - IFK Mariehamn Källa: Ruutu

Tränaren Peter Lundberg
Publicerad: tisdag, 12 juni, 2018 - 20:57, uppdaterad: onsdag, 13 juni, 2018 - 09:07

Det blev som vanligt när IFK var i Helsingfors

Allt var ungefär som vanligt när IFK Mariehamn mötte HJK i Helsingfors, serieledarna vann med 2-0 och dom hade kontroll på det mesta under i princip hela matchen. IFK har inte lyckats besegra HJK på bortaplan en enda gång på alla säsonger i ligan.

Redan i den fjärde minuten kom det första målet när Juha Pirinen enkelt kom fram på vänsterkanten och slog ett inlägg som Nikolaj Alho omarkerad kunde nicka i mål. Den första halvleken fortsatte med att HJK bestämde allt vad som hände och dom skapade en del målchanser till. IFK hade ett löst skott mot mål, det var allt dom grönvita gästerna producerade offensivt i den halvleken.

I den andra hade IFK betydligt mera bollinnehav, men chanserna uteblev, den hetaste kom riktigt i slutet när Robin Sid träffade ribban med ett stenhårt skott. Men då var ställningen redan 2-0. HJK:s andra mål kom på en straff efter att Evans Mensah fallit lätt över Ivan Tatomirovics fot. Skyttekungen Klauss var säker från 11 meter och då var det dryga tio minuter kvar av matchen.

Eftersom IFK blev utan poäng så halkade dom ner två placeringar i tabellen och ligger nu på tionde plats med 12 poäng, endast PS Kemi 8 poäng och TPS 7 poäng är bakom IFK. Nästa match spelar IFK på lördag när RoPS kommer på besök till Mariehamn.

Fler Sport

ÅU fick licens, mästaren PK-35 blev utan

Igår fick Åland United sin ligalicens för det här året godkänd av Finlands bollförbunds ligalicenskommitté.

Målvaktskonkurrens i ÅU

ÅU:s målvaktstränare Vesa Kumpula berättar mer om Paula Myllyoja.
Fotboll. Det ser ut att bli konkurrens om platsen i Åland Uniteds mål den här säsongen då klubben nu värvat Paula Myllyoja.

IFK inleder mot HJK

Klubbdirektör Peter Mattsson intervjuas av Hasse Persson-Bru.
Idag släpptes spelprogrammet för fotbollsligan och IFK Mariehamn inleder med två tuffa bortamatcher.

Crawford till IFK

Klubbdirektör Peter Mattsson om nyförvärvet.
IFK Mariehamn och den skotske mittfältaren Robert Crawford har kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig över den kommande säsongen.

Alvin Kvarnström vann hallmästerskap

Bowling: IFK Mariehamns Alvin Kvarnström vann söndagens hallmästerskap i Idrottsgården i Mariehamn.

Ny storförlust för IFK

Ishockey: Även söndagens match slutade med storstryk för IFK Mariehamns hockeyherrar. Södertälje Pojkarnas AIF vann med 13-6.

ÅU fick välkommet bidrag

Phoenetia Browne är ett av ÅU:s nyförvärv. (engelska)
Fotboll: Åland United fick under söndagen ta emot ett bidrag på 3000 euro från landskapsregeringen. Idrottsminister Tony Asumaa, liberalerna, lyckönskade laget under söndagens upptaktsträff.

Storförlust för IFK mot Gnesta

Ishockey: IFK Mariehamns hockeyherrar rasade ihop i lördagens bortamöte mot Gnesta IK som vann med 12-4.

MLK:s damer föll i premiären

Tennis: MLK:s damer fick se sig besegrade i premiären av inomhusseriens division 2.