Höjdpunkter HJK - IFK Mariehamn Källa: Ruutu

Tränaren Peter Lundberg
Publicerad: tisdag, 12 juni, 2018 - 20:57, uppdaterad: onsdag, 13 juni, 2018 - 09:07

Det blev som vanligt när IFK var i Helsingfors

Allt var ungefär som vanligt när IFK Mariehamn mötte HJK i Helsingfors, serieledarna vann med 2-0 och dom hade kontroll på det mesta under i princip hela matchen. IFK har inte lyckats besegra HJK på bortaplan en enda gång på alla säsonger i ligan.

Redan i den fjärde minuten kom det första målet när Juha Pirinen enkelt kom fram på vänsterkanten och slog ett inlägg som Nikolaj Alho omarkerad kunde nicka i mål. Den första halvleken fortsatte med att HJK bestämde allt vad som hände och dom skapade en del målchanser till. IFK hade ett löst skott mot mål, det var allt dom grönvita gästerna producerade offensivt i den halvleken.

I den andra hade IFK betydligt mera bollinnehav, men chanserna uteblev, den hetaste kom riktigt i slutet när Robin Sid träffade ribban med ett stenhårt skott. Men då var ställningen redan 2-0. HJK:s andra mål kom på en straff efter att Evans Mensah fallit lätt över Ivan Tatomirovics fot. Skyttekungen Klauss var säker från 11 meter och då var det dryga tio minuter kvar av matchen.

Eftersom IFK blev utan poäng så halkade dom ner två placeringar i tabellen och ligger nu på tionde plats med 12 poäng, endast PS Kemi 8 poäng och TPS 7 poäng är bakom IFK. Nästa match spelar IFK på lördag när RoPS kommer på besök till Mariehamn.

Fler Sport

IFK kryssade mot Ilves

Tränaren Peter Lundberg om matchen:
IFK Mariehamn spelade oavgjort 0-0 mot serietvåan Ilves i Tammerfors.

Oskar Welin slutar på en 15e plats i FM

I helgen har FM i bowling spelats och Ålands främsta bowlare Oskar Welin var med bland de 48 bästa som kvalat sig till turneringen.

Stark uppvisning av MGF under Åland Invitational

Malin Pussinen och Smilla Berglund
För andra året i rad anordnade Mariehamns Gymnastikförening Åland Invitational med tävlande från Österbotten, Helsingfors, Gotland, Norrköping samt Åland.

Jomala IK bortabesegrar Åbo IFK

Jomala lyckades att bortabesegra Åbo IFK med 1-2 i herrfotbollens tredje division och därmed ta den andra segern för säsongen.

Ny mästare i ÅM för islandshästar

Jenny Karlsson
ÅM i både fyrgång och T8 för islandshästar avgjordes under lördagen på Ålandstravet. Jenny Karlsson tillsammans med islandshästarna, Dala-dis och Brimi, som hon tävlade med, blir åländska mästare för första gången.

Åland United bryter förlustsviten

Under lördagen mötte Åland United tabelljumbon IK Myran och ÅU hade tre raka förluster bakom sig i ligan. Men ÅU lyckades att bryta förlustsviten och det med råge.

FC Åland kvitterar genom två mål på tilläggstid

Rezgar Amani efter matchen mot Masku
Fotbollsmatchen mellan FC Åland och Masku slutar 2-2 efter två sena mål från hemmalaget i herrarnas division 3. Inte ett orättvist resultat, anser FC Ålands kapten Rezgar Amani.

Jerry Danielsson vann Brändöluffens halvmaraton

Det sjunde årets upplaga av Brändöluffens halvmaraton lockade till sig 34 tävlande i alla olika klasser. 13 öar ska passeras innan man kommer in över mållinjen och för första gången gick loppet norrut.

IFK spelar cupfinal i Mariehamn

Klubbdirektör Peter Mattsson intervjuas:
Fotboll: 100-årsfirande IFK Mariehamn får spela årets cupfinal på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn. Finalen spelas lördagen den 15:e juni, exakt klockslag för finalen fastställs på tisdag.