Höjdpunkter HJK - IFK Mariehamn Källa: Ruutu

Tränaren Peter Lundberg
Publicerad: tisdag, 12 juni, 2018 - 20:57, uppdaterad: onsdag, 13 juni, 2018 - 09:07

Det blev som vanligt när IFK var i Helsingfors

Allt var ungefär som vanligt när IFK Mariehamn mötte HJK i Helsingfors, serieledarna vann med 2-0 och dom hade kontroll på det mesta under i princip hela matchen. IFK har inte lyckats besegra HJK på bortaplan en enda gång på alla säsonger i ligan.

Redan i den fjärde minuten kom det första målet när Juha Pirinen enkelt kom fram på vänsterkanten och slog ett inlägg som Nikolaj Alho omarkerad kunde nicka i mål. Den första halvleken fortsatte med att HJK bestämde allt vad som hände och dom skapade en del målchanser till. IFK hade ett löst skott mot mål, det var allt dom grönvita gästerna producerade offensivt i den halvleken.

I den andra hade IFK betydligt mera bollinnehav, men chanserna uteblev, den hetaste kom riktigt i slutet när Robin Sid träffade ribban med ett stenhårt skott. Men då var ställningen redan 2-0. HJK:s andra mål kom på en straff efter att Evans Mensah fallit lätt över Ivan Tatomirovics fot. Skyttekungen Klauss var säker från 11 meter och då var det dryga tio minuter kvar av matchen.

Eftersom IFK blev utan poäng så halkade dom ner två placeringar i tabellen och ligger nu på tionde plats med 12 poäng, endast PS Kemi 8 poäng och TPS 7 poäng är bakom IFK. Nästa match spelar IFK på lördag när RoPS kommer på besök till Mariehamn.

Fler Sport

Karlsson uttagen i B-landslaget

13-åriga Nora Karlsson har blivit uttagen i juniorernas B-landslag i gymanstik.

Fjärde raka förlusten för IFK

Owe Sjöblom följde IFKs match mot VPS
IFK Mariehamns kräftgång fortsätter, ikväll blev det förlust med hela 1-4 mot VPS i Vasa. Det här var fjärde raka förlusten och sjunde matchen utan seger för grönvitt.

Thölix vann i Huddinge

Friidrott. Emil Thölix vann 200 meter i Huddingespelen som arrangerades i helgen.

ÅSS och MSF bland de bästa i seglingen

Daniel Mattsson intervjuas av Lukas Jacobson
Åländska Segelsällskapet (ÅSS) och Mariehamns Seglarförening (MSF) blev båda besegrade på hemmaplan. Det var Wasa Segelförening som vann Finska Seglingsligans första deltävling.

Åland United tog hem tredje raka segern

Isabella Mattsson intervjuas av Lukas Jacobson
Åland United tog sin tredje raka seger på söndag då TiPS gästade WHA.

Ålänning nära Pohjolankiekko GP final

Lennart Blomqvist var nära finalen i Pohjolankiekko Grand Prix i skytte.

Åländsk trio segrade herrklassen i skeet

I helgen var det Alandia Grand Prix skeet på Åland. Ålands Sportskytteförening höll i tävlingarna som var i Bredmo. Finalerna var på söndag och i herrarnas A-klass var det tre ålänningar på toppen

Alandia Cup i gång

På lördagen var det invigning för den 41:a upplagan av Alandia Cup.

Elva Ålänningar på Huddingespelen

Under helgen har Huddingespelen pågått i Stockholm. Elva Åländska friidrottare har deltagit, däribland Eric Sjölund, Linn Gustafsson och Sofia Södergårdh.