Publicerad: tisdag, 12 juni, 2018 - 20:57Uppdaterad: onsdag, 13 juni, 2018 - 09:07

Höjdpunkter HJK - IFK Mariehamn Källa: Ruutu

Det blev som vanligt när IFK var i Helsingfors

Allt var ungefär som vanligt när IFK Mariehamn mötte HJK i Helsingfors, serieledarna vann med 2-0 och dom hade kontroll på det mesta under i princip hela matchen. IFK har inte lyckats besegra HJK på bortaplan en enda gång på alla säsonger i ligan.

Redan i den fjärde minuten kom det första målet när Juha Pirinen enkelt kom fram på vänsterkanten och slog ett inlägg som Nikolaj Alho omarkerad kunde nicka i mål. Den första halvleken fortsatte med att HJK bestämde allt vad som hände och dom skapade en del målchanser till. IFK hade ett löst skott mot mål, det var allt dom grönvita gästerna producerade offensivt i den halvleken.

I den andra hade IFK betydligt mera bollinnehav, men chanserna uteblev, den hetaste kom riktigt i slutet när Robin Sid träffade ribban med ett stenhårt skott. Men då var ställningen redan 2-0. HJK:s andra mål kom på en straff efter att Evans Mensah fallit lätt över Ivan Tatomirovics fot. Skyttekungen Klauss var säker från 11 meter och då var det dryga tio minuter kvar av matchen.

Eftersom IFK blev utan poäng så halkade dom ner två placeringar i tabellen och ligger nu på tionde plats med 12 poäng, endast PS Kemi 8 poäng och TPS 7 poäng är bakom IFK. Nästa match spelar IFK på lördag när RoPS kommer på besök till Mariehamn.