Publicerad: söndag, 12 mars, 2023 - 18:01
  • Totte Lindqvist har just gjort sitt andra mål. Foto: Owe Sjöblom
  • IFK fick jubla fem gånger. Foto: Owe Sjöblom
  • Anton Ekstrand nr 14 spelade uppoffrande i hela matchen. Foto: Owe Sjöbom

Det blev seger även i den andra matchen för IFK hockey

Det blev seger även i den andra matchen i kvalserien för IFK Mariehamn ishockey när Kista-Sundbyberg besegrades med 5-2 i Islandia inför 346 personer på söndagseftermiddagen.

IFK Mariehamn har skruvat upp kvaliteten i inledningens av kvalspelet till division 3 jämfört med hur det såg ut i serien tidigare i vinter. Det var bra fart på skridskoåkningen, spelarna hittade varandra och det fanns en offervilja som inte alltid visat sig tidigare under säsongen.

Robin Englund inledde målskyttet när pricksköt i krysset efter drygt tolv minuter i den första perioden. Innan den första periodvilan ökade Jesse Kaupinsalo på till 2-0. I mitten av den andra perioden gjorde först Totte Lindqvist 3-0 och kort därefter satte Benny Qvarfordt 4-0. I slutet av perioden gjorde IFK ett dåligt byte mitt i spelet och det öppnade för reducering till 4-1.
När Totte Lindqvist gjorde sitt andra mål för dagen i början av det tredje perioden kändes matchen avgjord och det trots att det blev ytterligare en reducering några minuter senare.

IFK har nu sex poäng efter de två inledande matcherna. Inkommande helg har IFK två hemmamatcher och sen avslutas kvalserien med två bortamatcher helgen 25-26 mars.