• Kim Nyman spelade den enskilt bästa serien under säsongen för Komet. Arkivfoto
Oskar Welin om vägen till division 4-seger.
Publicerad: lördag, 27 april, 2019 - 18:29, uppdaterad: lördag, 27 april, 2019 - 18:55

BK Komet klara för division 3

Bowling: BK Komet vann riksseriens division 4 och är klara för division 3 nästa säsong. 

För andra omgången i rad vann BK Komet alla fem matcher i riksseriens division 4. Laget slutade därmed i topp med 1759 poäng ned till tvåan i serien. BC Clipper slutade trea i serien. Clipper ställde i helgen upp med ett reservbetonat lag och vann två av sina fem matcher.

Oskar Welin, som spelat för Komet under året, hade det bästa snittet i divisionen med 217,8 poäng på 25 spelade serier. Komet-spelaren Kim Nyman svarade för den bästa serien totalt sett under säsongen med 279 poäng.

På den svenska sidan så utmärkte sig Ida Sandström och Sebastian Cronholm genom att under lördagen vinna finalspelet i Amazonmixen i Rinkebyhallen.

Fler Sport

Emil Thölix sprang i Habo Challenge

Friidrott: Under Habo Challenge sprang Emil Thölix 100 meter på 10:95, den näst snabbaste tiden i Ålands historia och med godkänd vind på 1,3.

MLK en vinst ifrån att kvala till division 1

Damerna i MLK mötte under lördagen Smash och vann med 2-1. Detta betyder att MLK leder serien med en match kvar att spela. Serievinnaren går till playoff för division 1.

Orienteringsstaffeten Jukola slog deltagarrekord

Världens största orienteringsstafett, Jukola, slog i helgen deltagarrekord med 20618 löpare. IF Åland ställde upp med två lag, ett i herr och ett i damklassen.

JIK kunde inte lyfta sig efter tuff inledning

I herrarnas division tre gästade Jomala IK - PaiHa och det blev en tung förlust för JIK. I mitten av första halvlek lyckas Bruno Ribeiro Kovalski Dionas att göra 1-0 och det är bara början av det målfyrverkeri som Paiha fortsatte med. Matchen slutar 4-2.

Utredning startad efter cupfinalen

Efter att lördagens cupfinal mellan IFK Mariehamn och Ilves hade blåsts av försökte ett flertal Ilves-supportrar att ta sig in på plan. Finlands Bollförbund har nu i ett pressmeddelande gått ut med att en utredning kommer att påbörjas.

Påvals vinner Alandia Grand Prix i olympisk skeet

Marcus Påvals
Alandia Grand Prix i både nationell pch olympsik skeet avgjordes i helgen. I den olympiska skeeten blev det trippel åländskt på pallen.

FC Åland besegrade serieledarna

I division tre välkomnade FC Åland serieledarna Peimari UTD. Matchen fick en pangstart med två mål av bröderna Amani innan Boman lyckades att trycka in slutresultatet i andra halvlek.

Ilves vann cupfinalen med 2-0

Rick Ketting direkt efter slutsignalen i cupförlusten mot Ilves (intervjun är på engelska)
Fotboll: Ilves vann finalen i Finlands Cup med 2-0 över IFK Mariehamn. Storpubliken i Mariehamn fick se ett grönvitt nederlag i klubbens andra cupfinal i historien.

Inga taktiska överraskningar inför cupfinalen

Peter Lundberg och Robin Sid inför cupfinalen:
Det är en cupfinal som stundar på WHA. Imorgon klockan 16 välkommnar IFK Mariehamn Ilves till vad på förhand har utmålats som en publikfest.