Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 1 juni, 2024 - 16:02Uppdaterad: lördag, 1 juni, 2024 - 16:02
  • Bengt-Olof Lindgren (längst till vänster) var omutlig i omskjutningen. Foto: Dan Sjöblom.

Beo sköt hem sin egen tävling

Den traditionsenliga hagelskyttetävlingen Beos skeet avgjordes på skjutbanan i Bredmo i lördags och det var grundaren själv som vann. 
– Det var lite trögt i morse men jag höjde mig under dagen, säger Bengt-Olof Lindgren som segrade efter omskjutning. 

Strålande solsken och studentmottagningar gjorde att deltagarantalet var lite naggat i kanten när totalt sju hagelskyttar ställde upp i Beos skeet som avgörs i disciplinen nationell skeet. 
– Tanken med att jag valde nationell skeet när jag grundade tävlingen var att det är en av de “enklare” disciplinerna. Att det ska vara en låg tröskel för att vara med, säger Bengt-Olof Lindgren. 

Tävlingen var jämn där tre skyttar, Bengt-Olof Lindgren, Aron Lundström och Göran Forsgård, stod på samma antal träffar, 84 stycken, efter de fyra grundomgångarna. 

I omskjutningen var Lindgren starkast med 23 träffar före Lundström med 21 träffar och Forsgård med 20 träffar. 
– Jag brukar tagga till när det blir omskjutning, det blir som en ny tävling och det är alltid roligt att ha namnet överst i resultatlistan efter en omskjutning, säger Bengt-Olof Lindgren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »