• Amadeus Ahonen var bäst av alla i Idrottsgården på lördagen. Arkivfoto.
  • Dennis Bergman blev trea individuellt. Arkivfoto.
  • Amadeus Ahonen, Peter Bergman, Peter Mattsson, Dennis Bergman och Kenneth Mattsson utgjorde BC Clippers lag i lördags. Foto: Malin Lundberg.
Dennis Bergman och Amadeus Ahonen om lördagens matcher:
Publicerad: lördag, 16 november, 2019 - 20:12

BC Clipper vann hemmaomgång i fyran

Bowling. BC Clipper vann tredje omgången i division 4 som spelades i Idrottsgården på lördagen. I första matchen förlorade man mot Patteri 2 men sedan blev det idel segrar mot övriga tre lag man mötte.

- Vi är alltid lite tröga i starten men när vi fått en serie under bältet brukar det släppa, säger BC Clippers Amadeus Ahonen som bowlade bäst av alla i lördags då han stannade på 826 poäng efter fyra serier. Hans lagkamrater Peter Mattsson och Dennis Bergman blev tvåa respektive trea individuellt. I laget ingick också Kenneth Mattsson och Peter Bergman.

Efter tre omgångar leder BC Clipper serien med 854 poängs marginal ner till Patteri 2.
- Vi hoppas vi kan hålla i det här nu så vi kan stiga till trean, allt annat skulle vara en besvikelse, säger Dennis Bergman.

Fler Sport

MGF har hittat tomt för ny hall

Nyhetsnotisen i ljudform:
Mariehamns gymnastikförening kommer att lämna Mariehamn och börja bygga en hall på en privat tomt i Möckelö i Jomala. Tomten som MGF tittat på är tillräckligt stor för deras tilltänkta hall som är 2000 kvm plus parkeringsplatser.

Farmaravtal mellan IFK och JIK fortlöper

IFK Mariehamn och Jomala IK har ett muntligt avtal att fortsätta sitt farmaravtal även nästa år. Ett farmaravtal innebär att en spelare från till exempel JIK kan spela för IFK Mariehamn och vice versa, inom ramen för det regelverk som finns när det gäller farmaravtal.

Olivia Mattsson återvänder till ÅU

Nyhetsnotisen i ljudformat
Olivia Mattsson kommer hem till Åland United för säsongen 2020. Redan 2016 debuterade Pargas IF produkten, via IFK Mariehamn för Åland United i Damernas Liga.

IFK har en ny fystränare

Nyhetsnotisen i ljudformat
IFK Mariehamn har skrivit avtal med Nils Lindgren att bli assisterande tränare med inriktning på fysdelen, så Lindgren ersätter den tidigare fys- och rehabtränaren Kristoffer Weckström.

JIK:s herrar föll med 0-3

JIK:s Erik Viktorsson om förlustmatchen mot Tierp:
Volleyboll. Jomala IK:s herrar förlorade söndagens hemmamatch mot Tierp med 0-3.

Fellmans Finland blev 17:e i stafetten

Skidskytte. Finlands damer med Jenny Fellman i laget tog en 17:e plats i världscupstafetten i Östersund på söndagen.

Få tävlade om FM-medaljer i bänkpress

Styrkelyft. Ålands kraftsportklubbs lyftare fick med sig flera medaljer från FM i bänkpress med utrustning i Borgnäs på lördagen. Men deltagarantalet var lågt i de olika klasserna så några superresultat behövdes inte för att bärga medaljerna.

JIK:s volleydamer vann på hemmaplan

Volleyboll. Jomala IK:s damer vann lördagens hemmamatch mot Vallentuna B med 3-1.

MLK vann hemmamatchen mot ETS

Zacharias Forsström var nöjd med MLK:s insats mot ETS:
Tennis. Mariehamn Lawn-Tennis Klubbs herrlag vann helgens hemmamatch i division 1 med 3-1.