Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 14 juli, 2019 - 21:00Uppdaterad: söndag, 14 juli, 2019 - 21:18
  • Gustav Backaliden gjorde en lyckad comeback. Foto: Malin Lundberg.
  • Keaton Isaksson och KPV:s Patrick Byskata. Foto: Malin Lundberg.
  • IFK ligger tabellsjua efter dagens match. Foto: Malin Lundberg.

Backaliden nätade i comebacken när IFK vann

Fotboll. IFK Mariehamn besegrade KPV med 3-0 på WHA på söndagskvällen. Gladast av alla var Gustav Backaliden som gjorde comeback och matchens sista mål.

Backaliden skadade sig i hemmapremiären mot RoPS. Då bröt han överarmen och därför har han varit borta sedan dess. Nu byttes han in i den 64:e minuten när Simon Silverholt och Keaton Isaksson med varsitt mål hade sett till att IFK ledde med 2-0. Och redan första gången Backaliden fick bollen blev det farligt. Han löpte i djupled och kom fri med målvakten, men skottet smet utanför stolpen. På stopptid fick han ännu en chans. Hampus Lönn fick en långboll, spelade vidare till Simon Silverholt och han passade vidare ut till högerkanten där Backaliden kom löpande och skottet satt där det skulle.
- Det känns jättebra, jag har kämpat för den här comebacken i 2,5 månader och så får jag komma in och göra mål, det är fantastiskt, säger Backaliden.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »