Publicerad: lördag, 1 maj, 2021 - 17:56Uppdaterad: söndag, 2 maj, 2021 - 11:25
  • Jubel efter 3-0-målet. Foto: Hans Persson-Bru.
  • Mariana Jaleca gjorde sitt första mål för Åland United. Foto: Hans Persson-Bru.

ÅU vann över JyPK med 4-0

Fotboll: Åland United vann med 4-0 över JyPK i den Nationella ligan under lördagen.

Dana Leskinen gav ÅU ledningen efter 21 minuters spel i Mariehamn när hon avslutade Anni Miettunens inlägg från högerkanten på volley.

Mariana Jaleca kunde sätta 2-0 i den 35:e minuten. Detta efter att ha bränt tre skarpa lägen i början av matchen. I den 41:a minuten kom 3-0 genom Signy Aarna som gjorde sin första ligamatch från start för säsongen.

Efter flera missade försök så kunde även Cassandra Korhonen spräcka sin målnolla i matchen, när hon efter en soloprestation satte 4-0 i matchens 78:e minut.

ÅU-målvakten Matilda Nurmi, med förflutet i JyPK, gjorde sin första ligaframträdande den här säsongen, men hade inte så mycket att göra i matchen. Gästernas målvakt Fanny Söderström såg samtidigt till att hålla nere siffrorna genom flera kvalificerade räddningar.

Åland United är obesegrade tre matcher in i ligaspelet och har nu två raka segrar.