Publicerad: måndag, 22 april, 2019 - 20:17Uppdaterad: måndag, 22 april, 2019 - 20:27
  • Emelie Johansson gjorde matchens enda mål och gratuleras av Phoenitia Browne. Foto: Malin Lundberg.

ÅU vann mot TPS

Fotboll. Åland United var det bättre laget och vann med 1-0 mot TPS när lagen drabbade samman på WHA:s konstgräs på måndagskvällen. Segersiffrorna hade kunnat bli större då ÅU, framför allt i första halvlek, skapade fina chanser att göra fler mål.

Matchens enda mål kom tidigt. Redan i den 16:e minuten fick Emelie Johansson tån på ett inlägg från högerkanten och bollen seglade snyggt in i mål. Både före och efter målet skapade ÅU lägen och gång på gång tog man sig fram längs högerkanten och slog inlägg som tyvärr inte resulterade i tillräckligt vassa avslut.

Andra halvlek blev chansfattigare. ÅU skapade några farligheter på fasta situationer men fler mål blev det inte. TPS bästa chans i halvleken kom i 74:e minuten då gästerna slog ett inlägg som nickades mot mål. Anna Tamminen sträckate ut och räddade bollen utan större problem.

ÅU ligger trea i tabellen med två segrar och två oavgjorda resultat så här långt i ligan.