Publicerad: lördag, 12 oktober, 2019 - 19:08Uppdaterad: söndag, 13 oktober, 2019 - 10:36
  • Jubel efter 4-2-målet. Foto: Hasse Persson-Bru
  • 681 personer såg ÅU:s sista hemmamatch för säsongen. Foto: Hasse Persson-Bru.

ÅU vann mot HJK

Fotboll: Åland United vann mot HJK med 4-2 och har skaffat sig ett utmärkt grepp om bronset i damernas liga. Oavgjort räcker i den sista matchen mot TiPS.

HJK tog ledningen i den 12:e minuten genom Ashley Riefner. Men ÅU vägrade låta kallduschen släcka törsten att bli första lag att besegra de redan klara mästarinnorna HJK den här säsongen.

Ett inlägg från högerkanten lobbnickades vackert i mål av lagkapten Bri Campos. Tio minuter senare var det dags igen. Campos gick på avslut med högerfoten strax utanför straffmorådet och fick en fin träff som betydde 2-1.

Emelie Johansson ville vara med i målprotokollet och lade bollen till rätta åt sig själv inne i straffområdet. Hennes avslut med högern betydde 3-1 när klockan visade 35 minuter. Men HJK kunde reducera före pausvilan genom Emmeliina Tulkki och hade dessutom en träff i ribban. Ledningen var skör inför den andra halvleken.

Men en kvart in i den andra halvleken vaskade ÅU fram en straffspark sedan det att Isabella Mattsson blivit fälld. Tiia Peltonen tog hand om straffen och lade den till höger om målvakten som gick vänster. 4-2 stod sig matchen ut.

Något publikrekord blev det dock inte den här kvällen. 681 personer följde matchen från läktaren.