• Jubel efter 4-2-målet. Foto: Hasse Persson-Bru
  • 681 personer såg ÅU:s sista hemmamatch för säsongen. Foto: Hasse Persson-Bru.
Anna Westerlund intervjuas:
Tränare Samuel Fagerholm intervjuas:
HJK:s lagkapten Essi Sainio intervjuas:
Publicerad: lördag, 12 oktober, 2019 - 19:08, uppdaterad: söndag, 13 oktober, 2019 - 10:36

ÅU vann mot HJK

Fotboll: Åland United vann mot HJK med 4-2 och har skaffat sig ett utmärkt grepp om bronset i damernas liga. Oavgjort räcker i den sista matchen mot TiPS.

HJK tog ledningen i den 12:e minuten genom Ashley Riefner. Men ÅU vägrade låta kallduschen släcka törsten att bli första lag att besegra de redan klara mästarinnorna HJK den här säsongen.

Ett inlägg från högerkanten lobbnickades vackert i mål av lagkapten Bri Campos. Tio minuter senare var det dags igen. Campos gick på avslut med högerfoten strax utanför straffmorådet och fick en fin träff som betydde 2-1.

Emelie Johansson ville vara med i målprotokollet och lade bollen till rätta åt sig själv inne i straffområdet. Hennes avslut med högern betydde 3-1 när klockan visade 35 minuter. Men HJK kunde reducera före pausvilan genom Emmeliina Tulkki och hade dessutom en träff i ribban. Ledningen var skör inför den andra halvleken.

Men en kvart in i den andra halvleken vaskade ÅU fram en straffspark sedan det att Isabella Mattsson blivit fälld. Tiia Peltonen tog hand om straffen och lade den till höger om målvakten som gick vänster. 4-2 stod sig matchen ut.

Något publikrekord blev det dock inte den här kvällen. 681 personer följde matchen från läktaren.

Fler Sport

Komet II i topp i Ålandsserien

Andra omgången i Ålandsserien i bowling avgjordes under söndagen. Komet II ligger i topp med åtta vinster och sex förluster med den totala poängen 9441.

Jomala IK bortabesegrade Sollentuna

Volleybollherrarna i Jomala IK vann på bortaplan mot Sollentuna B i Division 1 Norra herrar. Matchen slutade 2-3 i set under söndagen.

IFK föll mot Österåker

Pontus Nylén efter förlusten mot IFK Österåker
Hockey: IFK Mariehamns herrar förlorade hemma på Islandia mot IFK Österåker med 2-4 (0-1, 2-2, 0-1). Lagkaptenen i IFK Mariehamn, Pontus Nylen, sa direkt efter slutsignalen att detta är en match som vi ska kunna vinna men att vi var för ineffektiva framför kassen.

Nora Karlsson tog hem storslam i FSGM

Nora Karlsson
Under lördagen arrangerade Mariehamns Gymnastikförening Finlandssvenska gymnastikförbunds specialmästerskap i Bollhalla. 260 gymnaster tävlade i sex olika klasser. Det tävlades i de fyra olika grenar hopp, barr, bom och fristående.

Rick Ketting blev supportrarnas val

Daniel Sjölund
Rick Ketting fick utmärkelsen "Supportrarnas val" av Grönvita fans under IFK Mariehamns avslutningsmiddag. Under tillställningen har det delats ut diverse priser och utmärkelser till spelare och tränare för deras prestation under den gångna säsongen men även för att visa uppskattning för tiden som de har spenderat i klubben.

Robin Sid vill söka sig vidare

Fotboll: Under IFK Mariehamns avslutningsmiddag offentliggjordes det att Robin Sid vill söka sig vidare och testa sina vingar och pröva nya utmaningar i karriären.

IFK fick storstryk av SK Iron

Sex sekunder var det som krävdes innan SK Iron kunde spräcka nollan på IFK Mariehamn i första period. Det var bara början på en tung lördagseftermiddag för IFK som förlorade matchen med 3-9 (1-3, 1-2, 1-4).

Westerlund med från start i finländsk kvalseger

Fotboll: Mittbacken i Åland United, Anna Westerlund , spelade från start när Finland vann över Cypern med 4-0.

Daniel Norrmén fortsätter i IFK

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Fotboll: Daniel Norrmén fortsätter som IFK Mariehamns assisterande tränare till lagets nya huvudtränare, Lukas Syberyjski .