Publicerad: lördag, 6 februari, 2021 - 18:02Uppdaterad: lördag, 6 februari, 2021 - 22:49
  • Åland Uniteds hörnor vållade stor skada för TPS i den första halvleken. Foto: Hans Persson-Bru.

ÅU vann med 7-0 över TPS

Fotboll: Åland United vann under lördagen med 7-0 över TPS i den första gruppspelsmatchen i Finlands Cup.

Det ser ut som om Anni Miettunens hörnor kommer kunna vara ett giftigt anfallsvapen även under 2021 för de regerande cupmästarna Åland United. Första målet kom till i den 13:e minuten när Miettunens hörna från höger nickades mot mål av Sanni Ojanen. Precis framför TPS-målvakten stod Cassandra Korhonen.  Med ryggen mot mål skarvade hon bollen med huduvdet över målvaktens händer fram till 1-0.

Anna Westerlund satte 2-0 med pannan i den 44:e minuten när hon mötte Miettunens vänsterhörna vid kanten av målområdet. Nicken var välplacerad invid målvaktens vänstra stolpe.

TPS hade bara en målchans under den första halvleken. Men Laura Linnalas skott från hörnet av straffområdet vållade inga större bekymmer för ÅU-målvakten Christina Dineson.

Den andra halvleken var Åland United för hela slanten. Sarah Troccoli satte 3-0 med en språngnick på Miettunens inlägg. Signy Aarna fångade upp en lös boll i boxen och satte 4-0. Cassandra Korhonen gjorde 5-0 när hon fångade upp en retur från Dana Leskinens tunga ribbskott. Dana Leskinen fyllde på med både 6-0 och 7-0 och den andra halvleken var ännu bara dryga 15 minuter gammal.

ÅU-måvlvakten Christina Dineson fick avvärja ett plötsligt friläge för TPS med en fin räddning i den 64:e minuten och ersattes sedan av Matilda Nurmi i målet.