Publicerad: lördag, 31 juli, 2021 - 18:46Uppdaterad: lördag, 31 juli, 2021 - 21:54

ÅU vände och vann mot HPS

Fotboll: Åland United besegrade nästjumbon HPS i Helsingfors med 2-1 i den nationella ligan under lördagen.

HPS tog ledningen genom Hanna Onufriew i den 18:e minuten. Detta efter en ren bjudning från försvararen Pille Raadik.

Kvitteringen kom elva minuter in i den andra halvleken genom Cassandra Korhonen. Anni Miettunen serverade ett löst inlägg från vänsterkanten som letade sig hela vägen fram till Korhonen som fick två chanser på sig. Det andra skottförsöket satt och det var samtidigt hennes femtonde ligamål i hennes femtonde match.

I den 79:e minuten satte Sarah Troccoli segermålet med pannan när hon mötte en lång djupledsboll från Sanni Ojanen.

Segern satt långt inne för Åland United men var viktig eftersom samtliga tre topplag vann sina matcher. KuPS leder serien på 40 poäng. Åland United är tvåa på samma poäng (33) men med bättre målskillnad än trean TiPS.