Publicerad: onsdag, 7 juli, 2021 - 20:44Uppdaterad: torsdag, 8 juli, 2021 - 06:40
  • Bild från när ÅU mötte KuPS i maj tidigare i år.

ÅU tog viktiga poäng av KuPS

Under onsdagskvällen vann Åland United matchen mot KuPS (Kuopion Palloseura), med 3-2.

Det här innebär att ÅU fortfarande har chansen att försvara förra årets guld.
Matchen spelades i Kuopio och det var hemmalaget som tog ledningen redan efter två minuter genom Lavdije Begolli. Efter 16 minuter fick KuPS Emma Immonen rött kort och precis innan halvtid kvitterade Anna Westerlund. Åtta minuter in i den andra halvleken gav Dana Leskinen ÅU ledningen, men bara drygt tio minuter senare kvitterade Gabriella Cueavas för hemmalaget. Matchhjälte för dagen blev Anna Westerlund med sitt andra mål för kvällen när hon fastställde slutresultatet i 68:e minuten.

- Tre poäng för oss visar för andra lag att vi också kan vinna över dem. Det här var viktiga poäng om vi vill vinna ligan det här året, säger Monica Hagström.

Det här betyder att ÅU knappar in tre poäng på KuPS försprång och är nu fem poäng bakom på tredje plats.