Publicerad: lördag, 16 april, 2022 - 20:20
  • I den andra hemmamatchen kom första segern. Foto: Owe Sjöblom
  • Kit Loferski gjorde hattrick i den första halvleken. Foto: Owe Sjöblom

ÅU tog första segern

Efter två raka förluster i Nationella ligan kom den första segern för Åland United när NJS besegrades med hela 7-0 på hemmaplan inför 185 personer på läktaren på påskaftonen.

I den första halvleken gjorde Kit Loferski tre mål och Aada Törrönen ett. I den andra halvleken gjorde Signy Aarna två mål och Monica Hagström ett.
Nivåskillnaden var påtaglig och Åland United ägde matchen från början till slut. I den först halvleken skapade ändå ÅU inte så många chanser och de två första målen var riktiga bjudningar från gästernas målvakt.

I den andra halvleken bytte lagen en hel del spelare och tempot kom av sig lite samtidigt som fler ÅU-spelare gärna ville anteckna sig i målprotokollet, vilket gjorde att spelet blev en aning lidande.

I och med segern klättrade ÅU till femte plats med sina tre poäng. Inkommande helg väntar HPS på bortaplan.