Publicerad: lördag, 26 augusti, 2023 - 17:37Uppdaterad: lördag, 26 augusti, 2023 - 19:25
  • Åland United tappade allt i bortamatchen mot Honka. Arkivbild.

ÅU tappade tvåmålsledning till förlust - missade chansen att knappa in på KuPS

Åland United förlorade den sista matchen i grundserien efter att ha tappat en tvåmålssledning.
FC Honka vann matchen med 3-2 efter två sena mål.

Åland United startade matchen i ett frenetiskt tempo och kunde gjort tre mål redan efter sex minuter. Aada Törrönen brände två frilägen och comebackande Jaqueline Hand fick två chanser men målvakten räddade och returen sköts utanför.

Men målnollan skulle spricka. I den tolfte minuten snodde Aada Törrönen bollen av motståndarförsvaret och rullade in matchens första mål ur snäv vinkel.

Honka repade mod och åt sig in i matchen men inga fler mål föll innan pausvilan.

Den andra halvleken var jämn och hemmalaget hade bland annat ett skott i ribban men kort därefter kontrade Åland United och Aada Törrönen slog ett inlägg som Olivia Ulenius vackert sköt in med ett volleyskott.

Bara minuter efter målet gick Anni Miettunen in för hårt i en närkamp och fick sitt andra gula kort och blev utvisad.
- Helt horribelt beslut av domaren, Anni rör henne inte ens. Men samtidigt har vi så många lägen tidigare i matchen att vi borde avgjort den, säger assisterande tränaren Per Löfkvist.

Det skapade nerv i matchen och Honka kunde reducera genom Elli Seiro med dryga 20 minuter kvar av matchen.
Två minuter före full tid nickade Noora Juusela in kvitteringen och bara minuten senare hade Elli Seiro fullbordat vändningen med sitt andra mål för dagen.

En tung förlust för Åland United som kunde ha knappat in på KuPS i guldstriden som spelade oavgjort mot PK-35 Vanda.

Matchen var den sista i grundserien och nu delas serien upp i mästerskapsserien och nedflyttningsserien. KuPS leder nu med sju poäng ner till Åland United som i sin tur har två poäng ner till HJK på tredjeplatsen. Helgen 9-10 september startar mästerskapsserien.