Publicerad: fredag, 14 januari, 2022 - 18:12
  • Det var kallt och blåsigt när ÅU mötte IFK P15
  • Nya högerbacken Dominique Bond-Flasza spelade första halvlek. Foto: Owe Sjöblom

ÅU spelade första träningsmatchen

I måndags inledde Åland United försäsongsträningen i dag fredag spelade de sin första träningsmatch när IFK Mariehamn P15 stod för motståndet på WHA i snålblåsten.

Matchen spelades i 2x30 minuter och slutade 2-2. Det var ÅU som tog ledningen i inledningen av matchen när Anna Westerlund kunde trycka dit bollen efter en hörna. Innan den första halvleken var slut hade IFK P15 både kvitterat och gått till ledningen genom två mål av Wille Nunez. I den andra halvleken kvitterade ÅU genom Sarah Troccoli, även det efter en hörna.
Alla tillgängliga spelare för ÅU fick speltid och nästan hela truppen finns på plats, det är nyförvärvet Helena Bosic som inte anlänt till Åland ännu.

Den 30 januari är det dags för den första matchen i finländska cupen när PK-35 Vanda väntar på bortaplan.