Publicerad: lördag, 21 maj, 2022 - 18:56Uppdaterad: lördag, 21 maj, 2022 - 19:48

ÅU slog serieledarna

Åland United blev första lag att ta poäng av PK-35 Vanda i årets Nationella liga. ÅU vann lördagens hemmamatch med 1-0 (0-0).
- Det smakar väldigt bra. De hade mer boll men skapade inte speciellt mycket, säger Anna Westerlund.

Matchen började ganska tillknäppt och bortalaget testade med ett par skott från distans som blev resultatlösa.

Åland United skapade en bra chans dryga halvtimmen in i matchen. Kit Loferski spelade in bollen från vänsterkanten till Dana Leskinen som fick till ett avslut men PK-35:s målvakt Velma Oikarinen gjorde en jätteräddning.

I slutet av halvleken fick Kit Loferski utgå efter en märklig situation. Loferski joggade några steg nere vid ena hörnflaggan när det såg ut som att hon fick en känning i ryggen. ÅU-anfallaren lade sig ner och när hon efter en stund försökte resa sig ramlade hon i princip ihop och fick till slut bäras av med bår.
- Hon fick en smäll mot ländryggen och kunde inte fortsätta spela, säger fysion Maryette Karring.

Mållöst i halvtid men matchens enda mål skulle komma i den 60:e minuten, och det var hemmalaget som gjorde det.

Efter en tilltrasslad situation i straffområdet fick Dana Leskinen bollen framför fötterna och kunde sätta 1-0.

PK-35 Vanda försökte få till en kvittering men hemmalaget försvarade bra och släppte inte till några farliga lägen.

På stopptid drog Sarah Troccoli på sig sitt andra gula kort och blev därmed utvisad.

Åland United hakar på i toppen och ligger fyra i tabellen, tre poäng bakom HJK som är trea.
- Det är mycket som kan hända och det är mycket kvar att säsongen, säger Anna Westerlund.