Publicerad: tisdag, 1 augusti, 2023 - 20:48Uppdaterad: tisdag, 1 augusti, 2023 - 20:57

ÅU slog Ilves med 3-2

Åland United vann tisdagens fotbollsmatch mot Ilves i Nationella Ligan med 3-2 hemma på WHA.

ÅU:s ledningsmål kom i den 14:e minuten genom Dana Leskinen och i den 24:e minuten ökade man på till 2-0 genom Anni Hakasalo. Ställningen var också 2-0 i halvtid och gästerna från Tammerfors hade inga desto farligare chanser.

I den andra halvleken kom 3-0-målet i den 68:e minuten, då Anna Nurmi slog in bollen på en hörna från Olivia Ulenius. Ilves första mål kom i den 78:e minuten kunde de trycka på bättre än tidigare. I den 87:e minuten kom matchens sista mål, då Angela Ljesnjanin gjorde 3-2.

Åland United ligger kvar som tvåa i Nationella Ligan och man har fortfarande tre poäng upp till serieledande KuPS. HJK ligger trea och har tre poäng mindre än ÅU, men de har också en match mindre spelad.

Nästa match för Åland United är på lördag då man tar emot KuPS i kvartsfinalen av Damernas Finlands cup.